Tržič

JUTRI
21°C
9°C
PET.
21°C
4°C
Oceni objavo

Varna in sodobna infrastruktura omogoča razvoj

Izšla je nova številka Tržičana. V njem je tudi rubrika "Župan z nami".
Spoštovane občanke in občani.  Iskrena hvala za vaše ideje, spodbude, priznanja in pohvale. Pa tudi upravičene kritike, pripombe in razumevanje ob številnih nevšečnostih ob gradnjah.  

VARNA IN SODOBNA INFRASTRUKTURA OMOGOČA RAZVOJ

Ja, brez razbitega jajca ni palačinke. Tako je in bo tudi v bodoče z gradbišči. Z gradnjami je težko, brez njih pa nemogoče in ni napredka. Običajno je njihova predhodnica nekajletno delo pri načrtovanju, zbiranju soglasij, dovoljenj, razpisi in potem akcija z gradnjo. Nobeno od gradbišč ni samo zamisel župana. V glavnem so to Vaše želje, potrebe, predlogi in pobude. Zadovoljen sem, da jih skupaj lahko uresničimo. Celotno zadnje desetletje je bilo gradbeno zelo pestro in uspešno. Letos pa smo skupaj uspeli dokončat zelo zahtevne projekte, za katere smo se trudili več let.

Obnova plazu in nevarnega ovinka na Begunjski cesti je bila zahteven in dolgotrajen zalogaj. Prav tako smo skupaj z državo zgradili sodobno krožišče z okolico v Bistrici.

Lepo uspela obnova zadraškega mostu z delom pripadajoče ceste, odpira izgradnjo povezovalne kolesarske poti Kranj-Naklo-Tržič in nadgradnjo sistema izboljšane poplavne varnosti.

Zahteven, že dograjen  pločnik v Zvirčah, je izpolnil mojo veliko željo in obljubo, da iz centra Bistrice do vstopa v občino proti Podbrezjam pridemo po pločniku.

Manjkajoči delček skozi Kovor je  projektno že obdelan. Obsežne lanskoletne gradnje v Križah in Podljubelju dobro služijo namenu in pritrjujejo uvodni misli. Pravkar smo zaključili z asfaltiranjem ceste Leše –Peračica, ki je izjemnega povezovalnega in razvojnega pomena za vasi pod Dobrčo.

Trenutno je največ prahu med BPT, Pekom in Sokolnico. Razvojni in varnostni projekt že dobiva končne obrise, v zaključku bo z obnovo mostu korenito posegel tudi v obnavljajočo se BPT.

Pred zimo želimo dokončati še plazovit odsek ceste V Lomu, sanirati del Kovtrnce, popraviti cesto na grad Neuhaus in sanirati Balentov ovinek pod Košuto v Podljubelju.

Kljub številnim gradnjam se Tržičani znamo tudi družiti in poveseliti na tradicionalnih prireditvah. Festival Paradiž je lepo  zaključil poletje. Koncerti na Gorenjski plaži so bili odlično obiskani. S prvim korakom prenove smo uspeli na Šuštarski nedelji, kjer je bilo slišati tudi frajšprehungo.

1/4

Zahteven, že dograjen pločnik v Zvirčah, je izpolnil mojo veliko željo in obljubo, da iz centra Bistrice do vstopa v občino proti Podbrezjam pridemo po pločniku (foto arhiv Občine Tržič).

Trenutno je največ prahu med BPT, Pekom in Sokolnico. Razvojni in varnostni projekt že dobiva končne obrise, v zaključku bo z obnovo mostu korenito posegel tudi v obnavljajočo se BPT.

Koncerti na Gorenjski plaži so bili odlično obiskani (foto Tomaž Strmčnik).

S prvim korakom prenove smo uspeli na Šuštarski nedelji, kjer je bilo slišati tudi frajšprehungo (foto Media butik).

Izjemno so spet hrumeli starodobniki na Ljubelju. Organizacija prireditev je zelo zahtevna, a ker hočemo in znamo, tudi zmoremo. Organizatorjem hvala lepa. Močna podpora občine Vam je zagotovljena tudi vnaprej.

Ob koncu mandata pa se želim še posebej zahvaliti za trud in delo sodelavcem v občinski upravi. Za dobre odločitve in široko podporo pa trdni apolitični nadstrankarski večini v občinskem svetu. Lepo in ustvarjalno je bilo sodelovati prav z vsemi strankami in listami, zato so bile tudi sprejete odločitve v naše skupno dobro. In samo zato gre in bo šlo tudi vnaprej. Dejanja štejejo.

Vsebino Tržičana lahko preberete tudi na povezavi: https://www.trzic.si/doc/obcina-trzican/trzican-7-2018.pdf

Povezave

www.trzic.si

Oglejte si tudi