Tržič

DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

RUDI BUČAR in ROMANA KRAJNČAN POD ZVEZDNATIM NEBOM NA VRTU TRŽIŠKEGA MUZEJA PRVIČ V DUETU

V Tržiškem muzeju se že veselimo petkovega večera, ko bomo v sklopu Tržiških poletnih prireditev pod pokroviteljstvom Občine Tržič in v nizu petih Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju gostili edinstvenega slovenskega kantavtorja in poustvarjalca istrske glasbene kulturne dediščine Rudija Bučarja. Spremljal ga bo Istrabend s tubistom Goranom Krmacom in harmonikarjem Janezom Dovčem. Posebna gostja večera bo priljubljena pevka Romana Krajnčan, tudi umetniška vodja projekta.
»Gre za repertoar, ki je razdeljen na priredbe  istrskih ljudskih napevov in avtorskih skladb.  Z instrumenti kot so tuba, harmonika, akustična kitara in stone box ustvarjamo poseben, folk zvok,« pred koncertom pravi Rudi Bučar, ki se strinja, da ni dovolj, da njegovo glasbo samo poslušamo. Treba jo je tudi slišati. »Ja, nekatere skladbe gredo hitreje v uho kot druge. Se pa večkrat zgodi, da v skladbah, ki si jih poslušal neštetokrat, še vedno lahko najdeš nekaj novega. Nosijo v sebi element, ki ga v začetku ne zaznaš in ga slišiš šele pri večkratnem poslušanju,« pove Bučar. Z ustaljeno vrhunsko glasbeno ekipo si na odru dovoli tudi nekaj improviziranja. »Trudimo se, da pri tem  nismo zateženi in želimo pokazati, da znamo igrati tudi izven klišejskih okvirov.« Rudi Bučar ustvarja po navdihu, nima standardnih obdobij in privošči si tudi počitek. To poletje ima sploh manj časa, ker je varuška prvošolčku. Kot avtor in izvajalec je dobitnik številnih odmevnih nagrad z glasbenih festivalov. Marca lani je izdal svojo četrto studijsko ploščo "Konəc", pred kratkim pa napolnil Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. »S festivali sem opozoril, da imam za sabo že nekaj plošč. Zmage so doprinesle k temu, da so se ljudje bolj posvetili moji glasbi. Veliko smo že gostovali po Sloveniji in tudi izven meja, tako da so me poslušalci spoznali kot glasbenika na sploh, ne samo kot udeleženca festivalov,« s povabilom na petkov koncert zaključuje Rudi Bučar, ki bo na vrtu Tržiškega muzeja prvič v duetu nastopil tudi z Romano Krajnčan, katere delo zelo ceni.

 

 »Koncert bo zelo drugačen od vseh prejšnjih,« za uvod pove Romana Krajnčan. »Ker se glasbeniki radi povezujemo med samo in si ta cikel težko predstavljam brez mojega glasbenega dodatka, bom z Rudijevo zasedbo zapela nekaj pesmi. Obljubljava tudi kakšen duet, čeprav do sedaj še nisva skupaj muzicirala. Tudi osebno se z Rudijem nisva poznala, razen preko medijev in festivalov. Vse je enkrat prvič. Pravzaprav je nekaj najlepšega, da se v vsej svoji glasbeni karieri, ki jo imam za seboj, še vedno zgodijo taki cukrčki, drugačni nastopi, pri katerih je še več adrenalina in veliko veselja, predvsem pa zelo drugače kot običajno,« pravi Romana Krajnčan, ki se petkovega večera že nadvse veseli.


 

RUDI BUČAR & ISTRABEND ter gostja ROMANA KRAJNČAN vas pričakujejo v petek, 22. julija 2016, ob 20.30 na vrtu Tržiškega muzeja.

 

Vstopnice po 10 evrov si lahko zagotovite v predprodaji v Tržiškem muzeju in TPIC Tržič. Na dan koncerta bo cena vstopnice 12 evrov.

Gost zadnjega koncerta, ki bo 1. septembra 2016, pa bo Iztok Mlakar, za katerega so vstopnice že davno pošle.

Sporočilu dodajamo:

  • Izjavi in fotografiji Romane Krajnčan in Rudija Bučarja

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo:

Organizacija: Jana Babšek, Tržiški muzej (T 041 622 528, jana.babsek@guest.arnes.si)

Umetniška vodja festivala: Romana Krajnčan (T 041 686 795, info@romanakr.com)

 

Oglejte si tudi