Tržič

JUTRI
20°C
12°C
SOB.
23°C
8°C
Oceni objavo

V Vrtcu Deteljica imajo inteligenten sistem energetskega monitoringa in avtomatizacije

V Vrtcu Deteljica je bil v sklopu mednarodnega projekta Interreg CitiEnGov in v sodelovanju Lokalne energetske agencije Gorenjske (LEAG) ter Občine Tržič, izveden inteligenten sistem energetskega monitoringa in avtomatizacije.

Sistem bo v  sklopu zaključka projekta s strani LEAG predstavljen na delavnici, ki bo za vzgojiteljice in vodje posameznih enot vrtcev, jutri, v četrtek, 7. decembra 2017, ob 16.30, v Vrtcu Deteljica.  

Z nadzornim sistemom krmiljeni brezžični termostatski ventili skupaj z merilniki temperature, CO2, VOC in vlage skrbijo, da se uporabnika motivira k učinkoviti rabi energije in pravilnemu naravnemu prezračevanju.

Neustrezno prezračevanje namreč povzroča nezbranost, zaspanost, alergije, poveča pa se tudi verjetnost za prenos okužb (simptomi bolnih stavb).


»Z omenjenim sistemom želimo sočasno rešiti dva izziva – zmanjšati izpuste škodljivih snovi v okolje in izboljšati kakovost zraka v notranjih prostorih,«
pravi Staš Kos, univ. dipl. inž. str. iz Lokalne energetske agencije Gorenjske in dodaja, da je delavnica namenjenjena zaposlenim v vrtcih predvsem zato, da se jih pouči o ustreznem prezračevanju prostorov in uporabi izvedenih naprav in merilnikov. Vsak udeleženec bo imel tudi možnost brezplačnega neodvisnega energetskega svetovanja.


 

Oglejte si tudi