Trebnje

DANES
21°C
9°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEK SEZONE GOLFA 2019

Golf@C.CLUB TREBNJE je letos organiziral že 11. turnir Občine Trebnje na golf igrišču Otočec. Letošnji zmagovalec je Lan Gašperin. V času turistične prireditve-Iz trebanjskega koša- je bil organiziran 16. turnir –Iz trebanjskega koša.

   Klub daje velik poudarek  razvoju otroškega golfa ,saj je bila organizirana  vadba pod vodstvom profesionalnega učitelja in vaditelja golfa skozi vso sezono. Zelo dobro je potekalo  sodelovanje z Osnovno šolo Trebnje in Veliki Gaber. Velika pridobitev za klub je, da bo sedaj poučeval golf otroke tudi naš član Lan Gašperin na našem igrišču, osnovnih šolah in indor- centru v Novem mestu  Na igrišču je bilo organizirano tradicionalno  med klubsko srečanje z Golf klubom Grosuplje .Organizirane so bile vadbe za člane ob četrtkih . Nadalje so se nekateri člani udeleževali turnirjev drugih klubov. Otroci pa so se letos pogosto udeleževali tekem, ki jih je organizirala Golf Zveza Slovenije in dosegalo dobre rezultate.  Organiziranih je bilo več prikazov igre golfa posameznim skupinam in nekaterim razredom. Za otroke nižjih razredov osnovne šole bo organiziran tečaj v zimskem času. Vadba bo potekala v telovadnici OŠ Trebnje , Veliki Gaber,Dobrnič,Dol. Nemška vas in Indor- centru v Novem mestu, spomladi pa na vadišču in  igrišču golfa Blato.

Na igrišču smo letos postavili udarjališča iz umetne trave in sanirali dve zelenici.

Velika pridobitev za igrišče golfa je bila tudi ustanovitev Pichin Putt kluba. Udeležili smo se 5. turnirjev Pichin Putt Zveze Slovenije . Igrišče ima uradno registracijo za Pichin Putt igrišče (igrišče za kratko igro golfa.) Letos smo organizirali prvo odprto prvenstvo v  Pichin Puttu Slovenije za mladince, saj igrišče izpolnjuje vse pogoje za take turnirje.

  Zadnji zaključni turnir bo organiziran v soboto 26. novembra ob 10 uri na igrišču Blato. Po turnirju bo razglasitev letošnjih rezultatov in  družabno srečanje ob dobri kapljici in kostanju in s tem zaključili letošnje sezone golfa.

Tekst in slika:Tone Zaletel

Oglejte si tudi