JUTRI
23°C
16°C
SRE.
25°C
11°C

Šolsko leto Univerze za tretje življenjsko obdobje Trebnje se bliža koncu

Dejavnost izobraževanja in aktivacije starejših je ena od vidnejših, odmevnejših in zelo obiskanih dejavnosti našega zavoda. Letošnje šolsko leto Univerze za tretje življenjsko obdobje Trebnje je bilo zelo dinamično, raznoliko in en, dva, tri že proti koncu hiti.

V letu 2015/2016 je pester program UTŽO Trebnje zajemal kar 19 strokovnih ''torkovih'' delavnic s splošnimi, potopisnimi in socialno-zdravstvenimi temami, ki so jih tako kot vrsto let doslej izvedli priznani in prvovrstni strokovnjaki. Popotne malhe so nas odpeljale v Sevnico, Novo mesto, Vipavo, Mojstrano, Begunje in Mežico, kjer smo si ogledali lokalne znamenitosti in posebnosti kot so gradovi, muzeji, dvorci, umetniške zbirke, uspešna podjetja ter uspešne lokalne pridelovalce zdrave hrane. Zelo obiskani so bili tudi študijski krožki, saj so lahko naši člani UTŽO Trebnje izbirali med kar 25-imi različnimi.

Široka paleta aktivnosti Univerze za tretje življenjsko obdobje Trebnje članom zvišuje kakovost življenja, omogoča vzdrževanje psihofizične kondicije in spodbuja medsebojno druženje in sodelovanje. Program jim poleg družabništva omogoča vključevanje v različne oblike telesnih vadb, plesne skupine, glasbeno-pevski krožek, računalništvo, umetniško ustvarjanje, ročna dela in spretnosti, učenje tujih jezikov, predavanja o umetnostni zgodovini, pogovori o knjigah, izleti, obiski prireditev in podobno. Dejavnosti se osredotočajo na aktivacijo starejših, preprečevanje socialne izključenosti, dodatno izobraževanje in izboljšanje temeljnih zmožnosti ter medgeneracijsko sodelovanje.  Vse dejavnosti pa zagotovo ne bi zmogli brez posluha in finančne podpore Občina Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno.

UTŽO Trebnje torej pomeni za marsikaterega našega člana popestritev vsakdana, druženje, udejstvovanje v izobraževanju, športu in kulturi, kar pomeni samostojnejše in kvalitetnejše življenje v domačem okolju.  Več o programu na www.ciktrebnje.si.


Aleksandra Barbo

koordinatorka CIK Trebnje

Oglejte si tudi