DANES
21°C
13°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

V Gasilski zvezi Trebnje novi operativni gasilci

Od začetka decembra je v gasilskem domu PGD Trebnje v organizaciji Gasilske zveze Trebnje potekal tečaj za operativnega gasilca. Nanj se je prijavilo 30 tečajnikov in tečajnic, kolikor je dopustno število obiskovalcev tečaja, iz 11 od 28 PGD trebanjske gasilske zveze.

Zaključenim predavanjem je sledilo pisno preverjanje znanja iz teorije in prakse. Nato so nadaljevali z obveznimi praktičnimi vajami v okviru programa tečaja. Pri praktičnih vajah so bili zelo zavzeti, niti mraz ali sneg jih nista zaustavila. Udeleženci in udeleženke tečaja so bili zelo zainteresirani, željni pridobivanja znanja, ki jim bo koristilo pri njihovem operativnem delu v matičnem društvu. Njihova želja po znanju se je odrazila tudi na uspešnem zaključnem teoretičnem izpitu v soboto, 27. januarja 2024, naslednji dan pa še na zaključnem praktičnem izpitu. Oba zaključna izpita sta potekala ob prisotnosti ocenjevalne komisije, ki jo je določila Gasilska zveza Slovenije. Janez Uhan, kot poveljnik GZ Trebnje in vodja tečaja ter Lovro Hren, sta bila člana komisije oba dneva, predsednik komisije za teoretični del tečaja je bil Tomaž Vilfan iz GZ Kranj, za praktični pa Janez Koselj iz GZ Radovljica.  

1/11











Sedaj pa samo še administrativni postopek do zaključka tečaja. Izvajalec tečaja pripravi poročilo  o poteku in izvedbi tečaja z vsemi predpisanimi prilogami. Ko Gasilska zveza Slovenije na osnovi poročila potrdi ustreznost izvedbe tečaja, bomo tečaj lahko zaključili tudi v gasilski aplikaciji Vulkan, pripravili ustrezne listine o opravljenem tečaju in napredovanju v čin gasilec ter izvedli svečano podelitev čina novim gasilkam in gasilcem.

Oglejte si tudi