Trebnje

JUTRI
22°C
7°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

DNEVNI CENTER DOMA STAREJŠIH OBČANOV TREBNJE

V Domu starejših občanov Trebnje se pripravljamo na odprtje dnevnega centra, ki ga načrtujemo za 11. novembra 2022. Gradbeno obrtniška dela na objektu in notranja oprema so zaključeni. Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dnevni center je lociran na jugovzhodni strani doma kot samostojna pritlična stavba s pohodno zeleno streho. Njegovo središče je velik večnamenski osrednji prostor, v okviru katerega so urejeni tematski kotički (bralni, računalniški, klubski, kuhinjski). Nanj je neposredno navezan prostor za počitek. Prostori centra obsegajo še ločene sanitarije. Osrednji prostor je na zahodni strani zastekljen z veliko panoramsko stekleno steno in neposredno povezan z novo zunanjo teraso.

Nova enota dnevnega centra bo dnevno sprejela 12 uporabnikov. Dnevno varstvo bo namenjeno posameznikom, ki še ne potrebujejo celodnevne, stacionarne oskrbe in si želijo oziroma potrebujejo pomoč ali organizirano obliko bivanja le za določeno število ur dnevno. Osnovni kriterij za vključitev oseb v dnevno varstvo za razliko od celodnevnega varstva je, da se uporabniki dnevno vračajo domov.

Ciljna skupina so osebe, starejše od 65 let, ki zaradi starosti ali drugih razlogov, ki spremljajo starost, niso sposobne za popolnoma samostojno življenje in potrebujejo manjši obseg neposredne osebne pomoči, osebe z zmernimi starostnimi in zdravstvenimi težavami, ki potrebujejo večji obseg neposredne osebne pomoči, osebe z najzahtevnejšimi starostnimi in zdravstvenimi težavami, ki v celoti potrebujejo neposredno osebno pomoč, osebe z zahtevnejšimi dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, ki zaradi starostne demence ali sorodnih stanj potrebujejo delno ali popolno osebno pomoč.


 

Dnevni center bo nudil tudi programe za aktivno preživljanje časa, sprostitvene delavnice, redne gibalne aktivnosti, aktivnosti vseživljenjskega učenja, prostočasne aktivnosti, kulturo in umetnost. Omogočal bo, da s pomočjo dnevnih aktivnosti v dnevnem centru starejši čim dlje ostanejo v domačem okolju, vendar vpeti v druženje z drugimi ljudmi.

Vse zainteresirane, ki bi si želeli vključiti v dnevno varstvo, prijazno vabimo, da nas obiščete, ali nas kontaktirate telefonsko 041 400 739, 07/34 62 194, 07/34 62 195 (socialna služba) ali pišete na info@dso-trebnje.si

Petra Kušar Stojakovič, direktorica DSO Trebnje

Foto:  DSO Trebnje

Oglejte si tudi