Trebnje

JUTRI
22°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

POHOD PO OBRONKIH KRAJEVNE SKUPNOSTI ŠTEFAN

Turistično, športno in kulturno društvo Štefan je v nedeljo, 27. maja 2018, organiziralo 8. tradicionalni POHOD PO OBRONKIH KRAJEVNE SKUPNOSTI ŠTEFAN.

Ob 10. uri se je na nogometnem igrišču na Pluski zbralo 80 pohodnic in pohodnikov, ter se podalo na krožno pot, dolgo približno 12 km. Vsi udeleženci smo prejeli uporabna spominska darila.

Najprej smo se ustavili na Kamnem potoku na Podpadčevi domačiji, kjer se je leta 1853 rodil znani fizik Ignacij Klemenčič. Pot smo nadaljevali po obrobju KS Štefan vse do Račjega sela in imeli krajši postanek na Rožnemu vrhu. V Benečiji smo prečkali avtocesto in se povzpeli na »Pavlinov hrib«, kjer je nastala spominska fotografija. Na Plusko smo se vrnili ob 14.00 uri, kjer nas je čakal golaž in kozarček rujnega.

Na nogometnem igrišču se je ob 11.00 uri pričel tudi ˝Medvaški nogometni turnir", katerega namen je bil druženje. Sodelovale so ekipe iz naše KS. Prve tri ekipe so prejele pokale. Podžupan Jože Korbar pa je najkoristnejšemu igralcu turnirja podaril nogometno žogo.
Sledilo je druženje, igrali smo petanko, otroci pa so se zabavali na napihljivem gradu. Nekateri pohohodniki so si ogledali še Jurjevo domačijo.

Preživeli smo čudovit dan medsebojnega druženja in veselimo se že naslednjega.
Hvala vsem sponzorjem in hvala Občini Trebnje, ki je finančno podprla to prireditev. 

Oglejte si tudi