Trebnje

DANES
23°C
13°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

ČUDOVIT KONCERT OBČINSKEGA PIHALNEGA ORKESTRA IN MAŽORET

V soboto, 26.12. 2015 – Trebanjski godbeniki in Mažorete so ponovno pripravili božično -novoletni koncert, ki številnih obiskovalcev ni pustil ravnodušnih. Poleg raznovrstnega glasbenega programa pa je občinstvo z zanimanjem prisluhnilo tudi povezovalcema Marti in Ivanu iz dramske skupine Plin .

Tudi letos se je koncert muziciral v športni dvorani Trebnje. Skrbno izbran program, ki vedno vsebuje skladbe vrhunskih ustvarjalcev na koncerte privablja vedno več ljudi. Polna športna dvorana je bila pokazatelj, da bo večer zanimiv.

Tokrat je solo z godbeniki zaigral klarinetist Jernej Korbar in z Avsenikovim valčkom Pastirček dvignil pulz nemalo kateremu obiskovalcu. Tudi Vaške klepetulje, katere so izvedli ravno tako člani OPO Primož in Matej Kravcar in Milan Žnidaršič, kateri je tudi napisal priredbo,  so bili neverjetna atrakcija večera.

Koncert se je odvijal pod dirigentsko palico Primoža Kravcarja. Za rdečo nit koncerta pa sta poskrbela Ina Meserko in Luka Bregar v paru kot Marta in Ivan, drugače znana člana zasedbe P.L.I.N. Tradicionalni novoletni koncert je bil ljubezensko obarvan. Lahko smo slišali znamenite dalmatinske uspešnice z dalmatinsko klapo Planta in nekaj domačega z ansamblom Pogum.

Neverjetno lepe vložke pa so s svojimi točkami v program vnesle Mažorete. Vse skupine so z neverjetno energijo in bogatimi, že kar malo akrobatskimi vložki pokazale, da niso zastonj dobile ogromno medalj, med njimi tudi Evropsko zlato, ki sta ga jim priplesali juniorki Nuša Bedene in Ana Zarabec.

Godba je v letu 2015 v svoje vrste sprejela tudi nove člane, ki so jih na prireditvi predstavili.

Zbrane udeležence je najprej pozdravil in jim zaželel prijetno praznovanje tako dneva samostojnosti, kot Novega leta 2016 župan Alojzij Kastelic, ki je med drugim poudaril, da je godba ponos tako kraja, kot občine, saj je mesto Trebnje poneslo tudi v svet.

1/25

























Na koncu pa se je Simon Černe v imenu OPO zahvalil vsem, ki so na kakršen koli način prispevali svoj delček v mozaik njihovega koncerta.

Z lepim voščilom in skupno pesmijo ob prižganih kresničkah in svečah so se skupaj poslovili s Silvestrskim poljubom in že naznanili velik, prihajajoč dogodek, 90 – letnica OPO, ki bo 1. in 2. julija v večnamenski dvorani v Nemški vasi.

Še bo veselo, še se bo plesalo in pelo. Hvala vam za lep večer.



tekst in foto: Mojca Smolič

Oglejte si tudi