DANES
23°C
13°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

Predstava Motovilčica na slovenski kulturni praznik

Predstava Motovilčica v izvedbi Lucije Čirović in Boštjana Štormana je 5. abonmajska predstava v okviru Otroškega abonmaja Levček Zveze kulturnih društev Trebnje, ki je bila na praznik kulture prosta vstopnine. Vabilo na predstavo v Kulturni dom Trebnje je na praznično popoldne privabilo poleg abonmajskih obiskovalcev tudi številne obiskovalce, otroke in njihove spremljevalce, od blizu in daleč.

Kot vse pravljice, je tudi predstava Motovilčica s srečnim koncem. Mož in žena v hišici sredi mesta sta po dolgih letih želja le dobila deklico. Vendar sta jo zaradi ukradenega motovilca morala dati v rejo hudobni čarovnici.  Ta jo je odpeljala v gozd in jo zaprla v stolp brez vrat. Nekega dne pa se je pod stolpom pojavil princ in Motovilčico rešil.

Dobro odigrana predstava in polna dvorana zadovoljnih obiskovalcev je obojestransko prijetno doživetje v mozaiku dogajanj in preživljanja praznika slovenske kulture.

1/15















K današnjemu dogodku je bil vključen tudi prispevek Občine Trebnje, ki sofinancira projekt abonmaja ter pomoč JSKD OI Trebnje.

V naslednji in hkrati zadnji predstavi 24. sezone otroškega abonmaja Levček bomo 14. marca 2024 ob 17. uri v Kulturnem domu Trebnje gostili Romano Kranjčan. Že sedaj lepo vabljeni na prijeten glasbeni dogodek.

 

Besedilo in foto: Zveza kulturnih društev Trebnje, Mojca Femec

 

 

Oglejte si tudi