Trebnje

JUTRI
21°C
11°C
TOR.
17°C
12°C
Oceni objavo

LINA SARHATLIĆ

V prejšnji številki smo pisali o vrhunskih dosežkih mlade in obetavne deklice Line Sarhatlić, saj v tenisu kot za šalo stopa le na najvišje stopničke.

Obiskala sem jo na domu, kjer mi je s ponosom pokazala bogato zbirko medalj, ki jih skoraj ni možno prešteti, ter 14 pokalov, za katere pove, da ji veliko pomenijo. Pokali so iz letne in zimske sezone teniških tekmovanj in ji pomenijo veliko, še posebno modri, saj ga je osvojila na desetki, kjer je nastopila prvič. Desetka je skupina, v kateri tekmujejo otroci do 10 let.

Lina trenira v Teniškem klubu Krka Otočec in ima 2 do 3-krat na teden treninge. Pod budnim očesom in dobrim vodenjem trenerja Dušana Hočevarja Lina že pol leta resno trenira in kljub svoji mladosti posega po najvišjih

mestih na turnirjih TZS v kategorijah mini, midi in tenis 10 let.

Svojo pot je pričela pred dvema letoma na igrišču v Trebnjem pri trenerju Marjanu Hribarju , ki je bil njen prvi trener in je v njej prepoznal potencial. Marjan Hribar je Lino treniral pod okriljem Teniške akademije  Gospod Ficko (GFTA), katero vodi Gregor Ficko. Tati, kot Lina ljubko kliče svojega očeta, pa ji je kupil prvi lopar in jo zastrupil z različnimi športi.  Ko Lino vprašam, če je še katera tako dobra v klubu, kot je ona, doda, da je to prijateljica Elen in tiste, ki so starejše, večje in močnejše, čeravno to pri njej ni merilo. Ima tehnično dovršen in dober udarec.

Zakaj je ravno tenis tisti, ki ji je ljub, pa doda, da ji je všeč zvok, ko žogica »full šutne« v kot, se odbije in jo nasprotnik ne more ujeti.

Lina je pred dnevi praznovala deseti rojstni dan in obiskuje 4. D OŠ Trebnje. V šoli je odličnjakinja in prostega časa skoraj ne pozna. Skupaj z bratcem Liamom, ki za mizo tiho sestavlja Rubikovo kocko in je dober matematik, obiskuje čebelarski krožek. Povesta, da imajo čebelnjak pri šoli in da bodo drugo leto gotovo točili med. Za dodaten izbirni predmet v šoli je izbrala nemščino, ker se ji zdi lep jezik. Je tudi članica Nogometnega kluba Trebnje  in aktivno pri svojem očetu s fanti igra nogomet in je tudi tam dobra. Rada teče na dolge proge, igra košarko, ne dolgo nazaj je trenirala tudi rokomet in kikboks, a žal je tenis tisti, ki jo je dokončno osvojil in se mu posveča v celoti.

»Lina je zelo dosledna deklica. Na treningu nikoli ne da od sebe maksimuma, kar je prav, saj je otrok. A to, kar dela trenutno v svoji generaciji, letnik 2012, je to gotovo za najboljšo tčetverico v Sloveniji,« pove njen oče, ki se tudi sam že od malih nog ukvarja s športom in vso ljubezen prenaša na svoje otroke.

»O vseh treningih se najina otroka odločata in dogovarjata sama. Čeprav sta še otroka, se zavedata, da si izbirata tisto, kar ju veseli. Verjamem, da bo tudi najmlajši Luka šel po približno istih poteh,« doda mama Anita.

1/3



Oče prihaja iz Ljubljane in dela v Krki. Mamica Anita pa opravlja delo magistre farmacije v domači, trebanjski Lekarni in prihaja iz Bele krajine. Rada povesta, da so se ustalili na sredini poti, kjer se počutijo prijetno, domače. V njihovem domu je čutiti tisto pravo družinsko idilo, prijateljstvo in še več, kar je danes prava redkost.

Starša povesta, da je trenutni strošek Lininih treningov še sprejemljiv. Pozna pa se tudi, ker lahko brezplačno trenira na igrišču v Trebnjem, kjer je v bistvu prvič zavihtela svoj lopar.

Starša imata dnevno organiziran dan, saj imata poleg Line še sinova Liama in mlajšega Luka.
Družina je zelo povezana in ponosna na vsak uspeh vsakega člana družine.

Lina pa je klub svoji otroškosti izjemno motivirana za vse treninge in cilje. Vsak dosežek je dokaz, da je dobra, da stopa po pravi poti in da ima ob sebi ekipo, ki jo spodbuja in verjame vanjo, saj le na ta način lahko posega po najvišjih rezultatih.

Vemo, da Lino čaka ogromno trdega dela pri kondicijskih pripravah in samem teniškem razvoju, a ji želimo uspešno športno pot in, da se ji uspe uvrsti med najboljših 100 igralk ITF.

 

Mojca Smolič

Oglejte si tudi