Trebnje

DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Galerijsko dogajanje v juliju

 

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje smo uspešno zaključili z 49. Mednarodnim taborom likovnih samorastnikov Trebnje.

Razigrane umetnike so obiskovalci srečevali od nedelje, 12. junija 2016, ko smo pričeli s Srečanjem ob jutranji kavi, vse do petka, 17. junija 2016.

18. junija 2016 smo dan pričeli z zaključkom tabora in podelitvijo diplom udeležencem. Poletno muzejsko noč pa nadaljevali z nizom koncertov, s katerimi smo počastili 40-letnico Glasbene šole Trebnje. Ob 20. uri smo se z Jožetom Zupanom, Aleksandrom Peršoljem in sogovorniki iz publike spominjali trebanjskega ustvarjalca in večkratnega udeleženca taborov Lucijana Reščiča.

 

Čez poletje bo v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje še vedno na ogled razstava Lucijan Reščiča – Ko se vračam domov…  Trebanjska razstava prikazuje izbor 55 del iz vseh obdobij ustvarjanja; vse od najzgodnejših del iz srede 60. let 20. stoletja, del na steklo, ki so nastala pod vplivom Mednarodnih taborov likovnih samorastnikov in do ilustracij, s katerimi je opremil številna dela najvidnejših slovenskih ustvarjalcev.

Drugi del razstave s 45 deli bo na ogled od 21. julija 2017 v Dvorcu Coronini v Šempetru pri Gorici.

Oglejte si tudi