DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Jožef Stiplošek praznoval 90 let!

Nekdo je nekoč zapisal, da v našem življenju ne štejejo leta, pač pa šteje življenje v naših letih. Na to misel se bomo še večkrat spomnili, ko bomo pomislili na Jožefa Stiploška iz Kaple.

Pred nekaj dnevi je namreč praznoval svoj 90. rojstni dan v krogu sorodnikov, prijateljev in sosedov, obiskala pa sta ga tudi župan Anton Grobler in predsednik Društva upokojencev Tabor Milan Blatnik. In koliko volje, trdoživosti, iskrivosti in modrosti veje iz njegovih besed pa tudi iz njegove klene drže! Slavljenec je obiskovalca navdušeno pozdravil že na domačem dvorišču in ju povabil naprej. Župan in predsednik upokojencev sta jubilantu voščila predvsem zdravja in bistrih misli, poklonila pa sta mu najrazličnejših dobrot. Jožefov sin Jani in snaha Marija sta poskrbela za domače pecivo in vinsko kapljico, vseh pet pa je nazdravilo visokemu jubileju.

90-letnik se je izkazal za odličnega sogovorca, saj je pogovor začinil z marsikakšno zgodbo, tudi še iz časov, ko še ni živel na domačiji ob Bolski. Jožefu Stiplošku iskreno voščim vsega dobrega tudi sama.

 

Tatjana Kovče

Oglejte si tudi