Tabor

DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Vrtec Tabor na obisku v Občinski knjižnici Tabor

V sredo, 24. in v četrtek, 25. aprila 2024, je bilo v Občinski knjižnici Tabor veselo, razigrano in glasno. Slabo in deževno vreme otrok Vrtca Tabor ni odvrnilo, da bi obiskali knjižnico. Na obisk jih je prišlo kar 113.

Najmanjši in najmlajši so radovedno in z zanimanjem brskali po knjigah kartonkah. Tisti malo večji so pridno poslušali, kaj sem jim knjižničarka Nataša povedala o knjigah in knjižnici. Pogumno so ugotavljali, čigave sledi so na slikah, katerim živalim pripadajo repi, rogovi in kožuščki, spretno so reševali še druge zastavljene uganke. Otroci, ki bodo kmalu prestopili šolski prag, so bili najprej poučeni o bontonu v knjižnici, predstavila sem jim, kaj vse knjižnica ponuja, potem pa so poslušali še pravljico o kraljeviču, ki ni znal brati in ni maral knjig. Čudili so se mu, saj sami zelo radi poslušajo pravljice. Pravzaprav komaj čakajo, da se naučijo brati, saj bodo tako lahko raziskovali in vstopali v pravljični svet sami.

1/4




Vsi otroci so obljubili, da zagotovo še pridejo v knjižnico. Po knjige ali na pravljično urico. Nekateri bodo pripeljali tudi starše, da se bodo lahko vpisali v knjižnico in prejeli svojo člansko izkaznico.

Nataša Koren

Oglejte si tudi