Oceni objavo

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT JUROVSKEGA OKTETA

Kralja, ki prihaja, pridite, molimo! S tem povabilom smo se v celotnem adventnem času pripravljali na praznik, ki smo ga praznovali 25. decembra, na praznik Jezusovega rojstva. Na to povabilo smo se na praznik Svetega Štefana odzvali tudi vsi, ki nam je ljubo sporočilo prve svete noči in prišli v cerkev Svetega Jurija v Jurovskem Dolu, kjer je naš Jurovski oktet pripravil tradicionalni božični koncert.

Kjer je ljubezen, se v svetu pojavlja svetloba; kjer je sovraštvo, se svet potaplja v temo. V betlehemski pastirski staji se je pred več kot 2000 leti pojavila velika svetloba, sij betlehemske zvezde, dete, ki je prišlo z nami  delit naše življenje, revščino, preizkušnje in trpljenje. In ta betlehemski sij se je na praznično popolne razlil v našo župnijsko cerkev, kjer je s prepevanjem božičnih pesmi Jurovskega okteta tkal zgodbo potovanja Svete družine v tišini noči daleč od bogatega  mesta moči, daleč od umetne svetlobe, daleč od razkošja in pomehkužene ponarejene lepote,  tja na samotno poljano, v stajo, na slamo, kjer je sredi največje bede neopazno zasijalo nebo, obrazi in srca,   zasijala je vsa zemlja.  Tja, kjer je svetloba za zmeraj premagala temo. 

 

Betlehemsko zgodbo so s svojim sproščenim petjem obogatile tudi Iskrice, dekliška vokalna skupina, ki je zamisel za to ime dobila pred petimi leti, ko so se kot družinska skupina prvič predstavile na prireditvi Družina poje. Lucija, Nika, Martina, Maja, Vesna in Eva so se z veseljem odzvale povabilu Jurovskega okteta, da s svojim petjem popestrijo božični koncert v domači cerkvi. Nastopiti z Jurovskim oktetom in pred polno domačo cerkvijo je bilo zanje največje in najlepše božično darilo.  

1/6






 

Med lepimi božičnimi pesmimi in sijem betlehemske zvezde se je skrivnost tihe noči izpred 2000 leti ponovila v srcih vsakega izmed nas, obiskovalcev koncerta.  Tudi v mojem srcu. Na moji slami. Tiho in za svet neopazno in vendar bo za vekomaj presvetlila moje vesolje. Zame in za vse okoli mene. Z željo, da naše duše  še naprej pojo  svete božične pesmi in hodijo , ne same, ampak kdo ve,  s kom - s tistimi, ki verujejo kot mi; s tistimi, ki verujejo drugače kot mi; s tistimi, ki sploh ne verujejo, z željo , da radost in mir božične noči  razsvetljujeta vaše in vaše  poti v  prihajajočem letu.

 

 

Zapisala: Vida Ornik

Oglejte si tudi