JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

Predstavitev Zadruge Dobrina

Zadrugo Dobrina smo 13. septembra 2011 ustanovili manjši pridelovalci iz Jurovskega Dola pod okriljem Urbanih brazd, programskega sklopa Evropske prestolnice kulture, Maribor 2012. Temeljni namen Zadruge je razvoj malih kmetij, pravična trgovina z živili ter povezovanje podeželja z urbanimi središči po načelu trajnostne lokalne preskrbe.

Zadruga Dobrina, zadruga za razvoj trajnostne lokalne preskrbe

 

V Zadrugi skrbimo in pomagamo, da se pridelovalci postopoma preusmerjamo v ekološko pridelavo, s čimer varujemo naravno in kulturno pestrost podeželja in mesta ter biotsko raznovrstnost Slovenskih goric.

Zaposleni v Zadrugi se trudimo, da so lokalni pridelki in izdelki v čim krajšem času pri uporabniku. Pri trženju spoštujemo pravila socialnega podjetništva, za potrebe delovanja zaposlenih, pridelovalcev in ozaveščanja potrošnikov iščemo nove priložnosti za prijavo na razpise in sredstva, preko katerih vam bomo lahko pomagali.

 

Preskrba obratov javne prehrane

S pestro ponudbo iz zaledja Maribora preskrbujemo osnovne šole in vrtce ter domove za starejše občane v Mariboru in okolici.

 

Kmečki catering

Za podjetja, društva in druge organizacije ter posameznike izvajamo pogostitve s tradicionalnimi dobrotami s kmetij, ki jih pripravijo pridne roke gospodinj z območja Slovenskih goric. Vas in vaše goste razvajamo z aperitivi, vinom in sokom, s celo vrsto hladnih in toplih jedi ter s sladicami.

 

Zabojčki

Osnova zabojčkov je lokalna, sveža, sezonska zelenjava, visoke kakovosti. V zabojčku so letnemu času primerno priloženi tudi sadje in drugi izdelki kmetij z dopolnilno dejavnostjo.

Izbirate med tremi zabojčki različne velikosti 8 kg, 5 kg in 3 kg zabojček sveže sezonske hrane. Izbirate lahko med tedenskim, štirinajstdnevnim ali mesečnim zabojčkom in postanete reden naročnik s številnimi ugodnostmi.

Razdeljevalni dan je vsako sredo od 10. do 17. ure, v trgovini Zadruge Dobrina na Valvasorjevi ulici 42 v Mariboru.

Na vašo željo vam zabojček dostavimo tudi na dom. Dodatek za dostavo zabojčka znaša 1,25 €, razen za invalide in starejše občane (ob primernem dokazilu), kjer je dostava brezplačna.

 

Trgovina Zadruge Dobrina

Trgovina je bogato založena z izključno slovenskimi izdelki iz kmetij, predvsem iz Slovenskih goric.  Sveži, lokalni pridelki in izdelki, tudi ekološki in iz preusmeritve, so vam na voljo v prijetno urejeni trgovini v Centru alternativne in avtonomne produkcije na Valvasorjevi ulici 42 v Mariboru.

Z veseljem vas pričakujemo vsak delavnik od 8.00 do 19.00 ure in v soboto od 8.00 do 12.00 ure.

Oglejte si tudi