DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Vikend odprtih vrat Šmartnega pri Litiji

Letošnji Vikend odprtih vrat Šmartnega pri Litiji bo potekal v mesecu maju, od petka, 20.5. do nedelje, 22.5. 2016.

Lokalni ponudniki bodo tudi tokrat pripravili številna brezplačna presenečenja, ugodnosti, popuste in edinstvena doživetja. Potekala bo tudi velika nagradna igra za 3-dnevno bivanje do 8 oseb v koči Košutnik na Veliki planini! Pri katerem koli ponudniku, ki sodeluje v ponudbi Vikenda odprtih vrat, zahtevajte nagradni kupon, ga izpolnite in pustite pri ponudniku. V žrebanju bodo sodelovali vsi pravilno izpolnjeni kuponi. Žrebanje bo 11. oktobra 2016.

Vsi ponudniki, ki bodo s svojo ponudbo sodelovali na Vikendu odprtih vrat, bodo svoje lokacije označili z rdečimi srčki. Dogajanje bo zasnovano tako, da boste lahko v enem vikendu obiskali več turističnih točk in znamenitosti. Spoznati bo mogoče domačije in ekološke kmetije, degustirati njihove ekološke pridelke, pojesti kosilo pri prijaznih gostincih, si osvežiti spomin s spoznavanjem kulturne in naravne dediščine ter spoznati ostala društva in lokalne ponudnike.

V letošnjem letu se je vabilu k sodelovanju na Vikendu odprtih vrat odzvalo veliko število ponudnikov.

  • Domačija Pivec in zeliščarska kmetija Pr'Janez vam bosta ponudili ogled zeliščnega vrta, degustacijo domačih zeliščnih namazov in domačega čaja.
  • Otroci bodo lahko ustvarjali v likovni delavnici Društva LILA, medtem ko se boste vi podali na brezplačno predavanje o šmarskem rojaku, Davorinu Hostniku in si z vodnikom ogledali znamenitosti starega trškega jedra Šmartna pri Litiji.
  • Prikaz lončarske delavnice z vretenom z Barbaro Dacar. V ponudbo bo vključen tudi prodajni kotiček lončarskih izdelkov.
  • Mesnica Šmartno vam bo brezplačno ponudila degustacijo žar programa za letošnjo poletno sezono.
  • Sprehodili se boste po Javorski energijski poti, si pogledali eko kmetijo in naravno sušilnico zelišč ter nakupovali v trgovinici, kjer vam bodo ponudili številne ugodnosti in presenečenja.
  • Domačija spominov Samec vas vabi na ogled razstave Potovanja.
  • Na ekološki kmetiji Kordiš vam bodo predstavili vizijo eko kmetovanja in domače živali, Ekološka kmetija Vodnjov ogled sadovnjaka, degustacijo sadnih dobrot in delavnico poslikave lesenih predmetov v ruskem stilu, Eko domačija Vovk pa vam bo ponudila degustacijo domačih klobas, zeliščnih namazov in ogled domačih živali na paši.
  • Na gradu Bogenšperk se boste lahko udeležili prireditve "Bogenšperk: kjer se srečata Vzhod in Zahod", vodenega pohoda po Valvasorjevi krožni poti ter v nedeljo praznovali Valvasorjev rojstni dan.
  • drevoredu in na trim stezi gradu Bogenšperk vas čaka brezplačna skupinska vadba za zdravje in dobro počutje. 
  • Lahko se boste podali na ogled cerkve sv. Antona Padovanskega v Veliki Štangi in cerkve Marijinega rojstva na Primskovem na Dolenjskem z lokalnimi znamenitostmi.
  • Vodič na Primskovem vam bo predstavil lokalno zgodovinsko dediščino in Rastočo knjigo.
  • Podali  se boste na vodeno čebelarsko-gozdno učno potjo v Dragovšku.
  • Gostinska ponudba, kjer boste okušali ponudbo njihovih dobrot: gostišče Pri Rozi, gostilna Pri Janezu, krčma na gradu Bogenšperk in gostilna Pustov mlin.
1/18

Šmartno pri Litiji

Cerkev Marijinega rojstva

Cerkev sv. Antona Padovanskega v Veliki Štangi

Društvo LILA

Eko kmetija Kordiš

Eko kmetija Vodnjov

Eko kmetija Vovk

Gostilna pri Janezu

Gostilna Pustov mlin

Javorska energijska pot

Jožica Bajc Pivec iz domačije Pivec

Domačija spominov Samec

Šmarski rojak Davorin Hostnik

Cerkev sv. Martina

Unikatna keramika Barbara Dacar

Zeliščarska kmetija Pr'Janez

Zavod Lamfit

Razstava Davorina Hostnika

 

Več informacij:

http://www.srce-slovenije.si/index.php?t=events&id=10751&l=sl&portal=obiscite-srce&portal_id=2


Vzemite si čas za potem in spoznavanje lokalnih ponudnikov!

Vljudno vabljeni! 

Oglejte si tudi