Oceni objavo

V TREBNJEM ZMAGA DOMAČIH

RK TRIMO TREBNJE : RD HERZ ŠMARTNO                    33 : 30 (17 : 14)

Trebnje (04.05.2018) – Športna dvorana OŠ Trebnje, sodnika: Miran Štrigl in Drago Ocvirk, delegat: Silvester Vidic.

Trimo Trebnje: Jerlah, Djurdjevič 4, Florjančič, Horžen 8, Skol 6, Matic Kotar 1, Sikošek Pelko 2, Marko Kotar 1, Udovič 1, Sašek 3, Pernovšek, Mlakar 2, Brana, Rozman 3, Ratajec 2, Urbič. Trener: Roman Zarabec.

Herz Šmartno: M. Sadar, Ribarič 4, Kunst 4, Cirar 3, Justin 2, Bahovec 2, Muratovič, A. Sadar 1, Jerina, Močnik 1, Žurga 6, Kukovica, Dobovičnik 7, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje  6 (5), Herz Šmartno  3 (1).

Izključitve: Trimo Trebnje  6 minut, Herz Šmartno  8 minut.

Diskvalifikacije:

Domače moštvo je prvič v letošnjem letu 2018 videlo zaigrati vratarja Urha Brano, ki je okreval po hudi poškodbi kolena. Trebanjci so v današnjo tekmo krenili brez Tobiasa Cvetka ter Tevža Grandovca, ki sta zaradi poškodbe rame predčasno morala končati sezono. Medtem ko so bili Šmarčani zelo oslabljeni. Danes so nastopili le s 13 igralci. Med nosilci igre pa sta manjkala poškodovani Jaka Avsec ter nosilec moštva Tilen Strmljan. Dvoboj se je začel z zelo hitro igro, v kateri so Šmarčani na začetku povedli z 1:2. Domači so se v nadaljevanju vendarle »zbudili« ter imeli igro v svojih rokah, saj se je izid gibal med enim zadetkom prednosti Trebanjcev ter izenačenim rezultatom. V 8. minuti pa je Rok Skol zadel za +3 (7:4), kar je bila najvišja prednost v prvih desetih minutah. Minuto kasneje je sledila tudi prva izključitev na tekmi, saj je Tim Rozman naredil prekršek nad Matevžem Kunstom. Po pravem mrku gostujočih so Trebanjci povišali vodstvo že na +5 (10:5), kar je bil očiten razlog, da se je trener moštva Filip Gradišek odločil za minuto odmora. Tik za tem so Šmarčani z dvema zaporednima zadetkoma približali na tri zadetke, pa vendarle je prednost domačih znova skočila na +5 (13:8). Gostje so se v nadaljevanju še nekajkrat približali na tri zadetke zaostanka, saj so izkoristili nekoliko slabšo igro Trima. Trener slednje ekipe je v 24. minuti zaradi tega zahteval minuto odmora. Kasneje so si Trebanjci zbistrili glave in znova pobegnili na +6 (17:11). V 27. minuti so na parket prvič stopili tudi krožni napadalec Trebanjcev Domen Sikošek Pelko, levokrilni igralec Luka Florjančič ter levoroki Luka Pernovšek. Polčas pa se je končal z rezultatom 17:14. Na začetku drugega dela je pri varovancih Romana Zarabca na levokrilnem položaju začel tudi mladi Valentin Mlakar. Trebanjci so sicer drugi polčas začeli zelo dobro ter že takoj povedli z rezultatom 21:16. Trebanjci so prednost ohranjali še kasneje, med drugim tudi v 40. minuti, ko je bil izid 24:20. Ravno takrat pa je v igro prvič vstopil povratnik po poškodbi, Urh Brana. Nekoliko boljša igra gostujočih je zaznamovala ponovno vrnitev na le -2 (26:24), nakar je Zarabec znova vzel minuto odmora. Brana pa je v 46. minuti ubranil svoj prvi strel po vrnitvi na rokometna igrišča. Šmarčani so se poizkušali približati Trebanjcem, vendar se je prednost gibala med dvema in tremi zadetki. V 57. minuti so gostje po ubranjeni sedemmetrovki Muratoviča in doseženem golu prišli na le en zadetek zaostanka. V zadnji minuti pa so Trebanjci po ubranjenem strelu Urbiča praktično dobili tekmo, kar se je na koncu z rezultatom 33:30 tudi zgodilo.


Povzeto iz ŠD ŠPORT / novinar Dominik Pekeč


Oglejte si tudi