DANES
24°C
11°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

MAKSIMAL FESTIVAL – ZBIRANJE DONACIJ NA 1919

RKS OBMOČNO ZDRUŽENJE  LITIJA  je samostojna, humanitarna in neprofitna organizacija, ki pomaga pri preprečevanju in lajšanju trpljenja ljudi, zaščiti življenja in zdravja ter zagotavljanju spoštovanja človekovih pravic, predvsem med   naravnimi nesrečami in socialnimi stiskami.

Stalne naloge, ki jih izvajamo na temelju javnih pooblastil so:

o    pridobivanje krvodajalcev in organizacija  krvodajalstva za zagotavljanje  zadostnih količin potrebne krvi,

o    pridobivanje prostovoljcev - darovalcev delov človeškega telesa ter darovanja organov po smrti,

o    organizacija tečajev in izpitov iz prve pomoči za voznike motornih vozil, delovne organizacije in bolničarje. 

 

V današnjem času, spričo okoliščin, v katerih živimo, pa je ena najpomembnejših nalog skrb za pridobivanje sredstev in materialnih dobrin za pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski.

 

NAMEN ZBIRANJA SREDSTEV

Lansko leto, na soboto 21.8.2021 je v tragični nesreči v triglavski severni steni življenje izgubil sokrajan Maks Kovič, dobrosrčni prijatelj, ki ga bomo še dolgo pogrešali. Maks je bil vsestranski športnik, kulturnik in prostovoljec, zaposlen na pošti, a je bila njegova želja, da se po končanem izobraževanju za alpinista pridruži  Gorski reševalni službi.

Kmalu po pogrebu so se prijatelji iz različnih skupin, katerih član je bil Maks, začeli pogovarjati o morebitnih spominskih dogodkih. Maks je bil nepogrešljiv del naše skupnosti. Dejaven v številnih društvih v  Litiji in širše, znan po nesebični naravi in pripravljenosti priskočiti na pomoč prav vsakemu, človek širokega nasmeha, ki je že samo s svojo pojavo dal vedeti, da sledi dogodivščina.

Vse to želimo počastiti  z dogodkom, ki smo ga poimenovali MAKSIMAL FESTIVAL. V okviru festivala bodo potekale različne aktivnosti v sodelovanju z Medgeneracijskim glasbenim društvom Litija, Mladinskim centrom Litija in drugimi.

 

RKS OZ Litija se je vključilo v dogodek z organizacijo zbiranja sredstev preko SMS donacij.

Pošljite sporočilo MAKS5 na številko 1919 in prispevali boste 5 €. Zbrana sredstva bodo namenjena GRS Mojstrana in AO Rašica –v zahvalo za požrtvovalno reševanje Maksa.

 

Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, T-2, A 1 Slovenija in Telemacha.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija za uporabnike so objavljeni na spletni strani www.litija.ozrk.si

 

Hvala vsem, ki ste in ki boste prispevali!

 

RKS Območno združenje Litija

 


vir: Rdeči križ Slovenije FB

Oglejte si tudi