DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Voda iz vodovoda Primskovo ni pitna

Ko to pišem, voda iz vodovoda Primskovo še vedno ni pitna, ker prav zdaj menda čistijo rezervoarje in vodovodno omrežje. Seveda se to zgodi, moti pa me način obveščanja o nepitni vodi, kar sem že večkrat poudaril.

Res so objavili na spletnih straneh KSP Litija. Res je, da so nekaj plakatov izobesili na Primskovem. Res je, da sem tudi jaz prek spleta obveščal druge o nepitni vodi. Težava pa je obveščanje prek Radia 1 oziroma Geoss, kjer pa dobršen del vasi na Primskovem teh obvestil ne more slišati, ker ni pravega radijskega segnala. Predvsem vzhodni del Primskovega nima nobene možnosti, da bi to slišali, ker se na frekvenci sprejema signal Radia 1 NM in lahko poslušamo zgolj dolenjski program obvestil.

 

Na to sem že opozarjal in ponovno opozarjam tako KSP Litija kot Občino Šmartno pri Litiji, da uredijo ustrezno obveščanje v takšnih primerih. Papir prenese vse in odlok je lahko še tako lep, v praksi pa je stanje popolnoma drugačno. Zato tudi pogosta nejevolja posameznih uporabnikov vodovoda, da se o stanju ne obvešča. Da, pridružujem se jim.

Oglejte si tudi