JUTRI
23°C
9°C
SOB.
23°C
10°C
Oceni objavo

Svetnice in svetniki občinskega sveta Občine Šmartno pri Litji na obisku v Javnem zavodu Bogenšperk in Krajevni knjižnici Šmartno

Svetnice in svetniki občinskega sveta Občine Šmartno pri Litiji so si v torek, 24.11.2015, pred občinsko sejo ogledali prostore, v katerih deluje Javni zavod Bogenšperk ter Krajevno knjižnico Šmartno.
      Župana  Rajka Meserka, svetnice in svetnike je v novih prostorih zavoda uvodoma pozdravila direktorica Javnega zavoda Bogenšperk, Joži Vovk, v nadaljevanju večera pa je gospa Magda Breznikar, iz Ustvarjalnega središča Breznikar, ob spominski razstavi o Davorinu Martinu Matvejeviču Hostniku, ki jo gosti turistično informacijska točka zavoda, predstavila življenje in delo tega pomembnega šmarskega rojaka, avtorja prvih dvojezičnih slovarjev, rusko-slovenskega in slovensko-ruskega s slovnicama obeh jezikov.  

     Svetnice in svetnike je po Krajevni knjižnici Šmartno popeljala direktorica Knjižnice Litija, Andreja Štuhec. Preko prostorskih danosti in programskih vsebin delovanja knjižnice so zbrani spoznali še zgodbe šmarskih hiš in si ogledali fotografsko razstavo z naslovom Občina Šmartno pri Litiji skozi fotografski objektiv.

1/4




     Po kulturnem uvodu so svetnice in svetniki svoje delo nadaljevali na 8. redni seji, na kateri so med drugim obravnavali Odlok o proračunu Občine Šmartno pri Litiji za leto 2016 (prvo branje) in se seznanili s predlogom programske sheme občinskega glasila Krajevne novice. Prvo številko Krajevnhi novic že nestrpno pričakujemo,  izšla naj bi v prvi polovici meseca decembra.

Oglejte si tudi