DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

TOPEL SPREJEM VERONIKE VERBOTEN

S svetovnih iger Specialne olimpijade v Los Angelesu se je s kar dvema medaljama vrnila kolesarka Veronika Verboten

S svetovnih iger Specialne olimpijade v Los Angelesu se je s kar dvema medaljama vrnila kolesarka Veronika Verboten. Dosegla je srebrno medaljo v cestni dirki na 10 km in bronasto v kronometru (tekmi na čas) na 5 km.

 

Veronika je 19 letna učenka Konjiške OŠ V parku, doma na Vitanjskem Skomarju, kjer s sestro živi v rejniški družini. Na Poletne igre Specialne olimpijade se je uvrstila preko regijskih in državnih iger specialne olimpijade Slovenije. S pomočjo dobrodelne akcije Rdečega križa, enote Slovenske Konjice, medijske podpore Novic & Radia Rogla in številnih sponzorjev, je odšla na olimpijado z novim kolesom in novo športno opremo.

 

Svetovne igre Specialne olimpijade so potekale od 25. julija do 2. avgusta, tekmovalo je okoli 7000 športnikov z motnjo v duševnem razvoju iz kar 165 držav. Slovenijo je, skupaj z Veroniko, zastopalo 24 športnikov.

Poletne igre specialne olimpijade je odprla ameriška prva dama Michelle Obama, na otvoritveni slovesnosti pa so nastopili zvezdniki kot so Stevie Wonder, Avrile Lavigne, Jimmy Kimmel in Eva Longoria.

 

Ob njenem prihodu smo ji pred Radiem Rogla pripravili topel sprejem. Sprehodila se je po rdeči preprogi in sijala od sreče ter zadovoljstva.  Zbrane, predvsem Veroniko, so nagovorili konjiški podžupan, Peter Koren, vitanjski župan, Mirko Polutnik, njena mentorica Irena Pečovnik in Marija Opravs iz Društva Sožitje. Veseli njenega rezultata so ji čestitali tudi Jožica Kotnik, Andreja Zdovc in Brane Vodopivec, ki so ji pomagali pri športnih pripravah.

1/6






 

Veronika se je za svoje nastope veliko in intenzivno pripravljanja. Z njenimi rezultati pa je razveselila tako sebe, kot tudi vse, ki smo navijali za njo.

 

ČESTITKE IN POKLON VERONIKI!

Oglejte si tudi