DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

90 let Marije Cvahte

Sredi čarobnega decembra, ko se leto izteka, je svoj visoki, okrogli jubilej, 90 let, praznovala Marija Cvahte iz Ličence. Obiskale so jo predstavnice Območnega društva invalidov Dravinjske doline - ODI. Z lepimi željami so ji polepšale njen praznični dan. Slavljenka Marija, kličejo jo tudi Micka, je namreč zvesta in dolgoletna članica ODI.

Rodila se je v kmečki družini na Prepužu. Odraščala je skupaj z bratom Ludvikom. Pred davnimi leti se je poročila na Ličenco, kjer si je z možem Francem, ki je že pokojni, ustvarila dom in družino. S pridnimi rokami in delom na kmetiji sta vzgojila hči Marijo ter sinova Milana in Franjota. Jesen življenja ji lepšajo vnuki in pravnuki. Zelo je hvaležna, saj ji družina najmlajšega sina, s katero živi, nudi varno zavetje. Sicer je Marija pri svojih letih še čila, vedrega duha ter vesela in nasmejana. Rada gleda televizijo in bere, saj je vedno na tekočem z aktualnimi dogodki. Še vedno vzorno skrbi za svoj vrt in odlično kuha. Večkrat se udeleži tudi svete maše v domači cerkvi na Svetem Jerneju. Pred kratkim pa je bila tudi na srečanju starejših krajanov, ki ga organizira Krajevna organizacija Rdečega križa Jernej.

1/6






Ob bogato obloženi mizi dobrot je prijeten klepet z Marijo, ki je delila bogate  spomine,  kar hitro minil. Svoje najdražje in prijatelje pa je ob prazniku počastila s kosilom v bližnjem gostišču.

Oglejte si tudi