JUTRI
23°C
5°C
SOB.
23°C
6°C
Oceni objavo

Županova zahvala vsem sodelujočim na Vikendu tradicije v Zlatih Slovenskih Konjicah

Tradicionalno smo se družili na Jurjevanju in premierno uprizorili Kmečki punt
 

Za nami je izjemno uspešen Vikend tradicije v zlatih Slovenskih Konjicah, ki smo ga ustvarjali skupaj z vami. Tradicionalno smo se družili na Jurjevanju in premierno uprizorili Kmečki punt, kakršnega so Konjice videle pred natanko 500 leti. Mirno lahko rečem, da smo skupaj ponovno pisali zgodovino. 

 

Vsi kraji naše občine so dihali s tradicijo naših prednikov, igrali budnico legendi o svetem Juriju, Marjetici in Konjiškem zmaju, se učili o puntarski zgodovini tedanjih Konjic, šivali in pomerjali kostume, prebirali časopisne članke in poslušali izobraževalne radijske rubrike, ponavljali tekst, izdelovali kuliso dogajanja, sodelovali v radijskih in televizijskih oddajah in se družili ob stari žolnirski pesmi »Le vkup, le vkup uboga gmajna«. Na tej poti smo skupaj ustvarjali za isti cilj. Te dni je bilo res lepo biti Konjičan …

 

Ponovno smo dokazali, da občani Slovenskih Konjic znamo stopiti skupaj in ustvariti edinstvene dogodke, ki pišejo novo zgodovino naših krajev. V naše mesto smo z edinstveno idejo in kreativnostjo privabili večtisočglavo množico obiskovalcev, ki jim bo ta vikend v zlatih Slovenskih Konjicah zagotovo še dolgo ostal v lepem spominu. V nas, domačinih, pa bo še dolgo plapolal ponos, da smo lahko soustvarjali konjiško zgodovino.     

1/6






 

Vsem skupaj in vsakemu posebej – iskrena hvala.

 

 

Občina Slovenske Konjice

Miran Gorinšek, župan

 

 

Oglejte si tudi