DANES
21°C
9°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Šola kreativnosti tretjič

Mladinski center Dravinjske doline je izvedel še tretji termin programa Poletne šole kreativnosti (PŠK), ki je bil tako kot predhodna dva zelo raznolik. S pomočjo člana Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice, Erika Vodenika, so mladi preko delavnice igrive arhitekture spoznali francosko mesto Mont Saint – Michel in izdelali srednjeveško mestno na vodi. Umetnina je bila postavljena na ogled v fontani v starem mestnem jedru Slovenskih Konjic.

Drugi dan je minil v duhu športne aktivnosti in sicer so se mladi kljub muhastemu vremenu odpravili na pohod na Skalo in bili nagrajeni z razgledom na Slovenske Konjice z višine 750 m. Izvedene so bile tudi kulinarične delavnice in sicer so mladi v okviru dneva čebel pripravili medenjake. Čebelarstvo je zelo nazorno predstavil član Čebelarskega društva Slovenske Konjice, Stanislav Kokelj in mladi so po predstavitvi z navdušenjem izdelovali panjske končnice, sveče iz čebeljega voska in svečnike. Kulinarična delavnica je bila izvedena tudi v okviru dneva sirske in muslimanske kulture. Manar Meknas in Mahmoud Kasabji sta mlade naučila priprave tradicionalne sirske jedi, imenovane samobousek. Predstavila sta tudi arabsko abecedo in mladim pomagala njihova imena napisati v arabščini. Aktivnosti so bile izvedene v okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga, ki ga sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje.

1/3

Mladi so svoje mesto razstavili v starem mestnem jedru.

Mladi kljub muhastemu vremenu prišli na Skalo.

Predstavitev čebelarstva.

Zadnja aktivnost programa PŠK po eko delavnici, v sklopu katere so mladi izdelali kolaž iz starega papirja, je bila plesna delavnica, ki jo je izvedla Karmen Kotnik iz Jay Dance Studia.

Vir in foto: MCDD

Oglejte si tudi