Oceni objavo

Konjiški dnevi 2021

V Občini Slovenske Konjice vsako leto ponosno gostimo Konjiške dneve. Dneve, ki od sredine meseca junija vodijo do občinskega praznika, ki ga praznujemo 30. junija. Tudi tokrat so v ospredju ukrepi za zajezitev Covid-19, a z njihovim upoštevanjem bomo obeležili nekaj prijetnih dogodkov skupaj z našimi zavodi in drugimi soorganizatorji.

Dneve začenjajo osnovne šole, ki bodo nagradile svoje najboljše učence, na dogodku pa jih bo obiskal naš podžupan Primož Poklič. Odličnjake Gimnazije pa bo župan Darko Ratajc sprejel v torek, 22. junija, v sejni sobi naše občine.

Dnevi bodo tudi naravovarstveno obarvani, Center ponovne uporabe in JKP Slovenske Konjice bosta gostila dogodek »Enkratno je stvari uporabljati večkratno«. Kasneje, 28 junija, bo imel JKP še dogodek »Delamo za naslednje generacije« - predstavitev dejavnosti, novosti. 23. junija bo odprta cesta Slovenske Konjice-Zreče. Isti dan bo OZVVS Slovenske Konjice skupaj z našo občino gostil dogodek odkritje spominske plošče »Orožja nismo predali«.

Veliko bo kulturno-turističnih dogodkov. TIC Slovenske Konjice bo brezplačno vodil po energetski poti Tihe energije Žičke kartuzije in po kulturno-turistični poti Po Minattijevih stopnjah. Zahvaljujoč Godbi na pihala bomo lahko na praznični dan 25. junija prisluhnili budnici ob dnevu državnosti. Isti dan se bo odprla kopalna sezona na konjiškem bazenu in na Zbelovem. Čas bo že za Poletnice na Starem trgu, ki jih organizira Center za kulturne prireditve Slovenske Konjice. Prisluhnili boste lahko izvajalcu POCKET EDITION.

V nedeljo, 27. junija, bo odprtje 5. Jurijevega festivala kulinarike in domačih obrti s koračnicami na Starem trgu. Isti dan bo svoja vrata odprla tudi Godba na pihala Slovenske Konjice. Praznični teden se bo začel z arhitekturnimi delavnicami v mestu. Odprli bomo prenovljeni Dom kulture Loče, obnovljene knjižnične prostore in predali Didijevo zbirko občin. Oboje skupaj s Splošnjo knjižnico Slovenske Konjice.

30. junij je naš praznik, imeli bomo Svečano sejo Občinskega sveta ob praznovanju občinskega praznika, a bo dogodek žal zaprt za javnost. Ob koncu junija pa na hitro pokukajmo še v julij, v petek, 2. julija, bo namreč poletni glasbeni večer v Žički kartuziji, nastopili bodo skupina MI2.

Dokumenti, priloge:

Oglejte si tudi