DANES
26°C
9°C
JUTRI
22°C
15°C
Oceni objavo

Informacija o stanju zaščitne opreme v občini

Spoštovani,

prednostna naloga občine kot štaba civilne zaščite je v danih razmerah zagotavljati zaščitne maske in ostalo zaščitno opremo za javne službe, ki so v tem času nujne za delovanje in jo tudi najbolj potrebujejo kot so zdravstvo, policija, komunala, Lambrechtov dom, službe pomoči na domu, pogrebni zavod, gasilci, civilna zaščita, prostovoljci, ...

Na občini se dnevno trudimo in poskušamo pridobivati (nabavljati) ustrezno zaščitno opremo (maske, rokavice, obleke, razkužila,…). Od Uprave za zaščito in reševanje smo v dveh pošiljkah prejeli vsega 470 mask in 1300 rokavic. Nekaj zaščitne opreme (500 mask) smo prejeli tudi z donacijami, za kar se iskreno zahvaljujemo.

Službam v občini pa smo vsega skupaj do danes razdelili že skoraj 2650 mask in 4300 rokavic in ostale zaščitne opreme, ki jo potrebujejo za varno delovanje v tem času. Naročenih imamo še dodatnih 5000 mask, ki jih pričakujemo v naslednjem tednu.

Naša velika želja je, da bi maske lahko prejela vsa gospodinjstva v občini, vendar tega zaradi velikosti občine trenutno nismo zmožni zagotoviti.

Občanke in občane prosimo za razumevanje. Takoj, ko se bo pojavila ta možnost, bomo zaščitne maske tudi poskušali zagotoviti čim širšemu krogu.

Ostanite zdravi.

 

Oglejte si tudi