JUTRI
21°C
14°C
SRE.
21°C
13°C
Oceni objavo

ZALA PEČOLER ZLATA NA MADŽARSKEM

Slovenjgraška judoistka Zala Pečoler zmagala na turnirju za mladinski evropski pokal

V soboto in nedeljo, 14. in 15. julija 2018 je v mestu Paks na Madžarskem potekal mladinski evropski pokal v judu. V okviru slovenske mladinske reprezentance sta nastopila dva člana Judo kluba Acron Slovenj Gradec, Vinko Prevolšek (do 60 kg) in Zala Pečoler (do 70 kg).

Vinka je v uvodnem kolu premagal italijanski predstavnik in ga izključil iz nadaljnjega tekmovanja. Drugače se je odrezala Zala, ki je pokorila vso konkurenco. Uvodoma je premagala predstavnico Ukrajine, nato britansko tekmovalko, v polfinalu je bila boljša od nemške reprezentantke, v finalu pa je z uspešnim vzvodnim prijemom predčasno premagala še predstavnico Izraela in zasluženo osvojila 1. mesto.

Za Zalo, ki ji je prvič v karieri uspelo zmagati na mladinskem evropskem pokalu je to dobra popotnica za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 15. in 17. septembrom potekalo v bolgarski Sofiji. Z zmago na omenjenem pokalu pa je izpolnila tudi normo in bo branila slovenske barve na svetovnem mladinskem prvenstvu, ki bodo med 19. in 22. oktobrom 2018 potekale na Bahamih.

1/4

Zala s Trenerjem Ruslanom Yankovskim

Predstavniki JK Acron Slovenj Gradec na evropskem mladinskem pokalu na Madžarskem


Oglejte si tudi