Oceni objavo

Urška Bernard in Nuša Perovnik kadetski državni prvakinji v judu

V soboto, 4. februarja 2017 je v Športni dvorani Lukna v Mariboru, v organizaciji Judo kluba Branik Broker in Judo zveze Slovenije potekalo letošnje državno prvenstvo v judu za starostno kategorijo do 14. in 18. let.

V konkurenci starejših dečkov in deklic je nastopilo 230 tekmovalcev. JK Acron Slovenj Gradec je zastopalo 6 predstavnikov, ki so osvojili 3 bronasta odličja in sicer so se na zmagovalni oder povzpeli: Vid Kavnik, Klara Brodej in Neža Pečoler. Žiga Verčkovnik je osvojil 5. mesto. Po številčnosti in žlahtnosti medalj je JK Acron ekipno med 42 klubi v tej starostni kategoriji pristal na 20. mestu.

V konkurenci kadetov in kadetinj je nastopilo 150 udeležencev, slovenjgraški klub pa je prav tako zastopalo šest tekmovalcev. Domov so se vrnili s petimi odličji. Urška Bernard in Nuša Perovnik sta osvojili naslov državne prvakinje. Leon Bošnik, Andrej Yankovskyy in Rok Pogorevc pa so v svojih kategorijah pristali na tretjem mestu. Po številu in žlahtnosti osvojenih medalj je JK Acron ekipno med 26 klubi pristal na odličnem tretjem mestu.

1/2

Ekipa starejših dečkov in deklic na državnem prvenstvu 2017

Državno prvenstvo v judu 2017 Dvorana Lukna - Maribor

Vsem udeležencem prvenstva, še posebej dobitnikom odličij iskreno čestitamo.

Oglejte si tudi