JUTRI
20°C
12°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Strelske vaje Pomurk v Slovenj Gradcu

Ženski nogometni klub Slovenj Gradec je v nedeljo, 12. maja, odigral zadnjo prvenstveno tekmo, v športni center Vinka Cajnka je prišla prvouvrščena ekipa Ženskega nogometnega kluba Teleing Pomurje.

Še v lanski sezoni je bil to derbi vrha, letos žal ne. Pomurke so zelo blizu ubranitvi naslova najboljših v Sloveniji, Slovenjgradčanke zasedajo zadnje, 9. mesto, z le eno točko.

Pomurke so povedle v 7. minuti, ko je zadela Tanja Vrabel z diagonalnim strelom s približno 12 metrov, na 0 : 2 je v 17. minuti povišala spet Vrablova, ki je izkoristila podajo Erženove z leve strani. Tibautova je v 25. minuti preigrala domačo obrambo in povišala na 0 : 3. Tri minute kasneje je na semaforju pisalo že 0 : 4, Špela Kolbl  je zadela z glavo in premagala domačo vratarko. Za 0 : 5 je po podaji z leve strani v kazenski prostor zadela Kaja Eržen v 39. minuti. V zadnjih sekundah prvega polčasa je zadela Tanja Vrabel, ki je dosegla hat trick.
Skoraj celoten prvi polčas je deževalo, deževalo v mrežo Korošic. Bo v drugem polčasu posijalo sonce?

Vrablova je v 50. minuti s prostega strela povišala na 0 : 7. Na 0 : 8 je s podaje s kota povišala Erženova, v 55. minuti. V 13. minuti nadaljevanja je Manja Rogan zadela za 0 : 9 z roba kazenskega prostora.
Po uri igre se je ponudila zelo lepa priložnost za povišanje rezulata na 0 : 10, a ostalo je 0 : 9, dvakrat je uspešno posredovala domača vratarka. V 20. minuti nadaljevanja je Andreja Nikl po podaji s kota zadela za 0 : 10, tri minute kasneje pa je zadela z roba kazenskega prostora za 0 : 11. V 37. minuti nadaljevanja smo videli ducat zadetkov v mreži Korošic, ko je po odbiti žogi domače vratarke zadela Vrablova, njen 5. gol. Pet minut pred koncem je domača branilka Staša Čagran nesrečno posredovala pred svojim golom in zadela lastno mrežo za končnih 0 : 13.

S to tekmo se je končalo prvenstvo za nogometašica Slovenj Gradca, Pomurje, Rudar Škale, Radomlje in Maribor, se bodo pomerili v ligi za prvaka, Jevnica, Dornava, Velesovo in Krka pa v ligi za obstanek.

1.SŽNL,18. krog:
ŽNK SLOVENJ GRADEC : ŽNK TELEING POMURJE

0 : 13 (0 : 6)
Vrabel 5 x, Eržen 2 x, Nikl 2 x, Rogan, Kolbl, Tibaul, Čagran-AG

Oglejte si tudi