JUTRI
20°C
12°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Mladi rokometaši na turnirju Koper Cup

Rokometaši in rokometašice Rokometne šole Alena Mihalja ter Rokometnega kluba Slovenj Gradec so se udeležili velikonočnega turnirja v Kopru.

Med velikonočnimi prazniki smo se udeležili rokometnega turnirja Koper Cup. Na obalo smo se odpravili s petimi ekipami, skupaj s spremljevalci nas je bilo kar petdeset. Ekipa dečkov letnik 2001 so predstavljali barve Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011. Fantje so v svoji kategoriji v šestih tekmah zbrali največ točk in osvojili 1. mesto. Zlato medaljo okoli vratu so si obesili: Jan Smolnikar, Alaž Lampret, Luka Strel, Andrej Yankovskyy, Mitja Verčkovnik, Tilen Kelc, David Golež, Maj Čapelnik, Maksmilijan Pavlič in David Večko.

Ostale štiri ekipe DRŠ Alena Mihalja so nastopale v kategoriji mini rokomet za dečke in deklice, v kategoriji mlajše deklice A ter v kategoriji starejših deklice A.

Dečki so tako kot njihovi starejši soigralci suvereno premagali vse svoje nasprotnike ter v zasedbi

Birk Srebotnjak, Matic Ravnikar, David Saleznik, David Klemen, Jaka Soršak, Filip Štumpfl  ter Anej Majcen osvojili prvo mesto.

Deklice v kategoriji 2003 letnik so v postavi: Anja Tominc, Anika Verčko, Enja Al Hiasat, Alja Mihalj, Živa Perovec ter Nika Smrekar v šestih tekmah dvakrat izgubile ter štirikrat zmagale. Na turnirju so osvojile odlično 2. mesto. Najpomembnejše  pa so dragocene izkušnje pridobljene na igriščih ter številna nova prijateljstva sklenjena ob igiščih.

V kategoriji 2001 so dekleta nastopila v zelo močni konkurenci ekip. Kljub pretežno sestavljeni ekipi z leto mlajšimi puncami, so te odigrale borbeno in disciplinirano ter na koncu med osmimi ekipami zasedle 4. Mesto. Čestitke Tajdi Podjavoršek, Dijani Krivec, Kaji Paradiž, Neži Rotovnik, Sari Rotovnik, Manji Pasarič in Urški Kotnik.

Naše najstarejše igralke na turnirju so nastopale v kategoriji letnik 1999. Zahvala na tem mestu gre Rokometnemu klubu Šempeter pri Vrtojbi, ki so nam posodili štiri svoje igralke, za igre na tem turnirju. Prvi dan so dekleta odigrale kar tri tekme. Prvi dve so odigrale disciplinirano in natančno po dogovoru ter gladko zmagale. Na tretji tekmi proti reprezentanci Slovenije pa so v prvem polčasu še držale neodločen rezultat, nakar je prišlo do padca koncentracije ter utrujenih nog, kar so nasprotnice hitro izkoristile in na koncu zmagale s štirimi goli razlike. Naslednji dan smo zaradi viroze igrali v rahlo okrnjeni zasedbi.  Pod vtisom poraza proti reprezentanci, igra ni stekla kot ponavadi, kar je privedlo do nesrečnega poraza z golom razlike proti borbeni ekipi iz Izole. V zadnji tekmi so dekleta sklenile svoje vrste ter igralke Hrvaške -  ŽRK Rovinj  premagale. Na koncu je združena ekipa DRŠAM in RK Vrtojba osvojila 3. mesto na turnirju.

Oglejte si tudi