JUTRI
20°C
7°C
ČET.
16°C
12°C
Oceni objavo

Otvoritev obnovljenega vrtca na Maistrovi

Redki so trenutki, ko se uspemo srečati in v naročje drugih prinašati veselje. Preveč je dnevnih opravkov in hitenja drug mimo drugega. Zato je vsako praznovanje, vsaka prireditev ali pa otvoritev, priložnost, da se za trenutek ustavimo, si izrečemo nekaj prijaznih besed, obudimo  spomine in skupaj pozdravimo prihodnost.

 V sredo, 24. septembra 2014, je bila takšna priložnost, saj smo  dočakali slavnostno otvoritev prenovljenih prostorov v vrtcu Slovenj Gradec, enoti Maistrova.

Že od prvega trenutka, ko so otroci in zaposleni stopili vanje, se počutimo  prijetno in dobro. Prostori dajejo otrokom novo energijo, zaposlenim pa motivacijo za še boljše in ustvarjalnejše delo.

Sama globoko verjamem v misel, da je samo najboljše komaj dobro za otroke, zato je prav, da so otroci in zaposleni dobili te lepe, nove prostore.

Prostornejše, svetlejše igralnice, opremljene z naravnimi materiali, pričajo, da se je ideja za prenovo snovala dolgo in z vso odgovornostjo do tistim, ki so jim prostori namenjeni. V ospredju je bilo zavedanje, da se prenavlja za majhne noge, ki bodo v prihodnosti pustile velike sledi …

Vsak izmed nas je na svoj način prispeval, da so se ideali, ki smo jih gojili v zvezi s prenovo, dan za dnevom uresničevali in naposled tudi uresničili. Vsak korak, ki smo ga naredili, pomeni, da smo rasli in zoreli. Pa vendar. Pot še ni končana. Naj se nadaljuje v novih prostorih, kateri naj otrokom predstavljajo  dom in kraj, kjer bodo vedno našli toplino in zavetje.

 

Še enkrat hvala vsem, ki ste pomagali da se je ta prenova zgodila.

 

Pom. ravnateljice: Gordana Konečnik

Oglejte si tudi