DANES
24°C
9°C
JUTRI
21°C
14°C
Oceni objavo

Ogled dobre prakse v okviru projekta "Factory Labs"

27. junija 2013 smo zaposleni Visoke šole za tehnologijo polimerov in Višje strokovne šole Wolfsberg (HTL) v okviru projekta »Factory Labs« odšli v Italijo v mesto Resana na ogled laboratorijev Chelab Silliker.

Projekt »Factory Labs« je financiran v okviru Evropskega teritorialnega sodelovanja, Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013 in se je pričel v aprilu 2013. Glavni cilj projekta je vzpostavitev dveh »učno-izvedbenih« laboratorijev in s tem namenom so si partnerji projekta ogledali 3 primere dobrih praks:

-          Fraunhofer inštitut v Stuttgartu v Nemčiji,

-          podjetje Mahle v Šmihelu pri Pliberku v Avstriji ter

-          Chelab Silliker, Resana, Italija.

 

Zaposleni v podjetju Chelab Silliker so nas prijazno sprejeli in nam razkazali svojo laboratorijsko opremo ter nam pojasnili njeno delovanje s predstavitvijo omejitev in prednosti posameznih kosov opreme. Na podlagi pridobljenih informacij bo tako Visoka šola za tehnologijo polimerov še pred koncem leta 2013 nabavila več kosov laboratorijske opreme, ki bo namenjena izključno izobraževanju, širjenju in prenosu znanja in izkušenj, kjer bodo dijaki in študenti v sodelovanju s podjetji raziskovali in preizkušali različne metode. Vse ostale zainteresirane posameznike bomo na preizkus opreme povabili v okviru čezmejnih dni odprtih vrat.

1/2


Oglejte si tudi