DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Aljaž, študent VŠTP, na izmenjavi na Montanuniversität Leoben

Aljaž But, študent visokošolskega strokovnega študijskega programa Tehnologija polimerov, je v mesecu marcu 2013 odšel na študentsko izmenjavo na Montanuniversität Leoben.
Aljaž v Leobnu opravlja raziskovalno delo na projektu PolyRegion, ki je financiran v okviru Evropskega teritorialnega sodelovanja, Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013, in se je pričel v januarju 2012. Cilj projekta je okrepiti sodelovanje ključnih organizacij s področja polimernih materialov in tehnologij v obmejnih območjih Slovenije in Avstrije, z namenom, da bi zvišali potenciale predvsem majhnih in srednje velikih podjetij, dosegli njihovo medsebojno sinergijo ter povečali njihovo mednarodno prepoznavnost v PoliRegiji. 

 

Aljaževo delo na MUL je povezano z izvajanjem R&D projekta »New materials for injection moulding – sound«. Študentska izmenjava bo trajala najmanj 3 mesece, študent Aljaž pa o svoji izkušnji pravi: »Tekom te izmenjave sem napredoval na področju praktičnih izkušenj za kar nekaj stopničk, tako lahko rečem, da je ta izkušnja zame ena najboljših tekom študija in mi ni žal, da sem se tako odločil.«


Oglejte si tudi