JUTRI
24°C
7°C
PON.
24°C
8°C
Oceni objavo

DIJAKINJA MARUŠA VRANC DIAMANTNA NA POKLICNI MATURI in NAJ DIJAKINJA SREDNJE ŠOLE SLOVENJ GRADEC IN MUTA

Maruša Vranc je vse od 1. letnika izredna in vsestranska dijakinja, ne zgolj po uspehu, tudi v odnosu do šolskega dela, sošolcev, učiteljev … Maruša ima mnogo kvalitet, a v prvi vrsti je izjemno uspešna dijakinja, vsa leta je odlična, zadnja tri leta je imela vse predmete zaključene odlično.

Uspešna je bila tudi na tekmovanjih z različnih strokovnih področij; poglejmo najodmevnejše.

V 2. letniku (12. 4. 2017) je bila na državnem tekmovanju iz računovodstva najboljša v državi, usvojila 1. mesto in zlato priznanje. Še posebej je žlahtno to priznanje, saj je dosegla vse točke. V 4. letniku (šol. L. 2018/19) je na področju računovodstva dosegla 4. mesto in prav tako zlato priznanje. V šolskem letu 2017/18 je usvojila zlato priznanje na 19. državnem tekmovanju v znanju o sladkorni bolezni. V šolskem letu 2017/18 je usvojila srebrno in zlato priznanje na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje iz znanja slovenščine, bila je 2. v državi. V šol. l. 2018/19 je usvojila srebrno priznanje na tekmovanju za Cankarjevo priznanje iz znanja slovenščine.

Marušo odlikujejo še druge izjemne kvalitete. Vsa leta je bila na šoli zelo aktivna v Dijaški skupnosti (obveščanje, pisanje zapisnikov …), še zlasti pa je nesebično vse od 1. letnika pomagala svojim sošolcem (4 dijaki so se stalno učili z njo) in ostalim dijakom na šoli pri učenju. Svoj prosti čas je namenila tudi brezplačni pomoči pri učenju matematike starejših dijakov za maturo. V razredu je bila vsa štiri leta izjemna, korektna predsednica razredne skupnosti in predstavnica svojih sošolcev. Zelo aktivno je sodelovala je v različnih projektih šole in pri promociji šole (informativni dnevi, na osnovnih šolah, poklicne tržnice, snemanje oddaj …) že vse od 1. letnika ter bila s svojo inovativnostjo, pridnostjo in ustvarjalnostjo izjemen zgled dijakom; svojega izjemnega dela sicer nikoli ni želela izpostavljati, kar kaže na njeno, morda preveliko, skromnost. Svoj odnos do šolskega dela, sošolcev in okolice je vedno vzpostavljala na osnovi argumentov, kar kaže na njeno človečnost, strpnost, spoštovanje. 


Tako velik uspeh seveda zahteva posebno pozornost in Maruša se je z ravnateljem Bernardom Kresnikom odzvala na povabilo predsednika države Boruta Pahorja in ministra za izobraževanje Jerneja Pikala na sprejem v predsedniški palači. 

S ponosom želimo Maruši še veliko uspeha na nadaljnji poti. 

Oglejte si tudi