DANES
22°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH OBČANOV - SOPOTNIKI

V Slovenj Gradcu smo 25. aprila pripravili predstavitveni dogodek storitve brezplačnih prevozov za starejše občane in podpis pogodbe med Mestno občino Slovenj Gradec, javnim zavodom Spotur in zavodom Sopotniki. Avtohiša Štalekar nam z ugodnejšim najemom vozila omogoča, da bomo prevoze zagotavljali v udobnem in varnem vozilu VW T-Cross.

Uvajalno obdobje, v enoti v Slovenj Gradcu, smo pričeli po prvomajskih praznikih, in sicer najprej z usposabljanjem koordinatorke enote, v četrtek, 9. maja pa smo imeli prvo uvodno usposabljanje za prostovoljce. Pridružilo se nam je deset iskrivih prostovoljcev, ki bodo vsak dan v tednu, od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure, zagotavljali prevoze starostnikom po v že naprej znanem razporedu voženj. Veseli nas, da smo v prvem tednu izvajanja storitve pričeli s prevozi in uresničili tudi že kakšno željo. Zanimanje za brezplačne prevoze v naši občini je veliko, saj smo v prvih dneh delovanja v našo bazo uporabnikov vpisali 25 starejših občanov.

Vabimo vse starejše, ki potrebujete prevoz, da nas pokličete na telefonsko številko 041 44 88 33, kjer boste izvedeli vse potrebne informacije o storitvi.

Skupaj z vami gremo po poti, na kateri smo drug drugemu ČLOVEK ČLOVEKU SOPOTNIK. 

(EC)

Oglejte si tudi