Oceni objavo

Individualni tečaj programa Adobe InDesign

Ste se že kdaj lotili učenja računalniškega programa iz knjige in pri tem obupali? Lahko je tudi drugače! - Kaj porečete na tečaj, ki se izvaja pri vas in je prilagojen vašemu predznanju? - Kako bi se počutili na tečaju, kjer je mentor s prijaznim in jasnim andragoškim pristopom na voljo samo vam ali največ še enemu tečajniku? - Bi se odločili za tečaj, za katerega vam zagotavljamo zadovoljstvo ob pridobljenem znanju, pri čemer sami določite termin izvedbe? Govora je o tečaju, po katerem ne boste ostali brez podpore, če se boste znašli pred težavo.

Kaj je Adobe InDesign?

Adobe InDesign je računalniški program podjetja Adobe za grafično oblikovanje oz. za pripravo dokumentov za tisk in tudi za elektronsko objavo. Z njim oblikujemo besedila, slike; fotografije, ki jim dodajamo napise; uporablja se za oblikovanje logotipov, za izdelavo barvnih študij, prezentacij; omogoča uvoz raznih datotek, kot so Wordove, Excellove (npr. grafi), pdf datoteke, ki jih pripravimo z drugimi programi (npr. CorelDaw, Publisher), Photoshopove in Illustratorjeve datoteke. S programom rišemo in oblikujemo vektorske datoteke, iz njega lahko izvažamo datoteke, kot so jpeg, eps ali png datoteke. Vam te stvari niso domače? Nič zato – vse boste izvedeli na tečaju. Pa še to – InDesign se odlično ujema tudi z drugimi progami podjetja Adobe; na tečaju boste izvedeli, kako pripraviti datoteke v programih Adobe Photoshop in Adobe Illustrator in jih uvoziti ter kar se da najbolj učinkovito uporabiti v programu InDesign.

 

Komu je tečaj namenjen?

Grafičnim oblikovalcem, predvsem začetnikom, a tudi tistim, ki hočejo več. Želite do potankosti obvladati program in se za vselej izogniti pastem pri tisku? Potem je tečaj namenjen prav vam.
Kreativnim zaposlenim in tistim, ki se ukvarjate z marketingom v podjetjih z visoko zastavljeno vizijo in vrednotami. Z novo pridobljenim znanjem boste pridobili dodano vrednost. Svoje publikacije in oglase boste pripravljali sami in v tempu, ki vam najbolj ustreza. Raven vaše promocije bo za stopnjo višja.
Študentom grafičnega, vizualnega in likovnega področja – tako tehnologom kot kreativcem. S pridobljenim znanjem se boste lahko izvirno predstavljali pri svojem študijskem delu in prej ko začnete, prej boste pridobili dragocene izkušnje, s katerimi boste lahko navdušili bodočega delodajalca.

 

Potek tečaja

Tečaj I. traja 15 ur (20 šolskih ur), poteka tri dni (3-krat 5 ur).
Tečaj II. traja 5 ur (6,7 šolskih ur), izvede se v enem dnevu (1-krat 5 ur).
Tečaj I. + Tečaj II. traja 20 ur (26,7 šolskih ur), poteka štiri dni (4-krat 5 ur).
Na Tečaju I. boste pridobili znanje, ki vam bo omogočilo popolnoma suvereno izdelavo preprostejših, pa tudi bolj kompleksnih tiskovin, na primer: vizitke, plakata, zgibanke, preproste revije, kataloga, oglasa, logotipa. Naučili se boste pripraviti tabele, urejati slike in besedilo, ustvarjati posebne znake, predvsem pa pripraviti tiskovino, ki tiskarju ne bo delala težav.
Na Tečaju II. boste pridobili poglobljeno znanje za izdelavo kompleksnejših tiskovin, na primer koledarja, obsežne revije, knjige s poglavji, navadnim in stvarnim kazalom, opombami, ipd.
Na tečaju boste spoznali tudi osnove dobrega grafičnega oblikovanja.

 

Kaj boste pridobili?

Tečaj je prilagojen vašemu predznanju. Po koncu vsakega dne tečaja bom še nekaj časa na voljo za vprašanja in razpravo.
Na začetku tečaja prejmete brezplačno avtorsko brošuro ‚Izhodišča za delo s programom Adobe InDesign‘, po vsebini katere poteka tečaj. Tako se boste kadarkoli kasneje lahko vrnili v vsebino brošure in obnovili znanje in potek tečaja. V brošuri je prostor tudi za lastne zabeležke.
Po zaključku tečaja sem vam v roku treh mesecev na voljo za pomoč pri vaših projektih v obliki kratkih odgovorov preko e-pošte (vprašanja pošljete na naslov lepotaoblike@gmail.com). Po opravljenem tečaju prejmete potrdilo z opisom pridobljenih znanj, s katerimi se lahko izkažete pri delodajalcu.

1/2

Odziv zadovoljne udeleženke tečaja

Program indvidualnega tečaja programa InDesign

Tečaj lahko poteka preko spleta ali v prostorih Lepote oblike na Glavnem trgu 12 v Slovenj Gradcu. Možna je tudi izvedba pri vas; po dogovoru glede prostora in termina (vaš poslovni prostor, študentski dom, knjižnica ...) – prostor zagotovite sami (na voljo naj bo električni priključek za priklop računalnikov). Če se tečaj izvede v prostorih Lepote oblike, vam ponujam uporabo računalnika, sicer pa delate na svoji opremi.

 

Izkušnje mentorice

Po izobrazbi arhitektka, a že skoraj dve desetletji delam kot grafična oblikovalka. Vsakodnevno imam neposreden stik s tiskarji, digitalnim tiskom in pripravo za tisk, s tem pa tudi z mnogimi napakami, ki se pojavijo v tiskovinah, kadar niso pravilno pripravljene. Neredko se zgodi, da je datoteka neuporabna, zaradi česar se čas izvedbe podaljša ali pride do neljubih presenečenj pri končnem izdelku. V vseh teh letih sem se naučila upravljati z datotekami na način, da so napake odpravljene v največji možni meri, ob tem pa upoštevati prav vse tehnične parametre – od barvnega upravljanja, obnašanja papirja in tiskarske barve, do končne dodelave tiskarskih izdelkov – in ob vsem tem ohraniti in razvijati kreativnost pri oblikovanju. To znanje želim prenesti tudi na svoje slušatelje skozi tečaje.

 

Vse informacije o tečajih najdete na www.lepotaoblike.si.

ZA CENE IN DODATNE INFORMACIJE O TEČAJU INDESIGN POKLIČITE ALI PIŠITE:

041 797 595

lepotaoblike@gmail.com

 

Veselim se srečanja z vami!

 

Lidija Verčkovnik

Oglejte si tudi