JUTRI
24°C
8°C
PON.
24°C
9°C
Oceni objavo

Srečanje težkih invalidov in starostnikov Aktiva invalidov Slovenj Gradec

Društvo invalidov Slovenj Gradec in aktivi skrbijo za težke invalide in starostnike preko celega leta v obliki obiskov, organiziranih srečanj ter socialnih pomoči tistim invalidom, ki živijo v zelo slabih socialnih razmerah.

Odbor AI Slovenj Gradec je organiziral srečanje za težke invalide in starostnike v četrtek, 20. junija 2013, v gostišču Preša na Legnu. Srečanja se je udeležilo 45 težkih invalidov in starostnikov. Ker jih je večina v zelo slabem zdravstvenem stanju, so jih na kraj srečanja pripeljali njihovi svojci, za nekatere pa so za prevoz poskrbeli tudi člani aktiva. Tiste pa, ki se srečanja iz različnih razlogov niso mogli udeležiti, odborniki aktiva obiščejo na njihovih domovih ali v bolnišnicah.

 

Na samem začetku srečanja so najprej veselo zapele nekaj lepih pesmi Ljudske pevke Lastovke, nato je vse prisotne pozdravil in nagovoril predsednik AI Slovenj Gradec Andrej Stradovnik, predsednica DI Slovenj Gradec Stanislava Tamše in dva Častna člana DI Slovenj Gradec, Otmar Sekavčnik in Martin Zupančič. V razpravo pa so se vključili tudi posamezni invalidi, ki so spregovorili o današnjih razmerah v državi in o težavah, ki jih spremljajo v njihovem vsakdanjem življenju. Nekateri invalidi so se zahvalili še za pomoč, ki so jo prejeli od  društva v času poplav.

1/8

Pozdrav in nagovor Otmarja Sekavčnika, Častnega člana DI Slovenj Gradec

Martin Zupančič, Častni član DI Slovenj Gradec

Srečanje težkih invalidov in starostnikov

Ljudske pevke Lastovke


Otmar Sekavčnik, Stanislava Tamše in Andrej Stradovnik

Srečanje težkih invalidov in starostnikov

Srečanje težkih invalidov in starostnikov

 

Za vse udeležence srečanja  je odbor aktiva poskrbel tudi za hrano in pijačo. Nato je sledilo prosto druženje, še enkrat pa so lahko prisluhnili pevkam Lastovkam.

 

V poznih popoldanskih urah so začeli sproščeni in zadovoljni odhajati na svoje domove, saj so spoznali, da kljub njihovi invalidnosti in starosti še niso pozabljeni in da so še dobri ljudje, ki jim ni vseeno za njih.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi