DANES
20°C
8°C
JUTRI
18°C
12°C
Oceni objavo

Revija pevskih zborov Društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije

Zveza delovnih invalidov Slovenije je v sodelovanju z Društvom invalidov Logatec  organizirala v soboto, 14 maja 2016 v Logatcu 18. revijo pevskih zborov DI ZDIS. Na reviji je nastopalo 21 pevskih zborov iz 21 DI ZDIS iz cele Slovenije. Pozdravne nagovore so imeli: Rudolf Korenč, predsednik Društva invalidov Logatec, Berto Menard, župan Občine Logatec in Drago Novak, predsednik Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Revije se je udeležilo tudi 50 članov iz Društva invalidov Slovenj Gradec, saj so na reviji nastopale tudi Ljudske pevke Lastovke iz DI Slovenj Gradec. in tako kot vsi ostali zbori, so tudi one zapele dve ljudski pesmi: Šmarnice bele in neznan napev koroške ljudske: Če bi bil jaz vaš župan. Za nastop so požele velik aplavz občinstva.

 

Po nastopu vseh 21 zborov so vsi sodelujoči zbori zapeli še dve skupni pesmi: Ljudska, priredba Ivan Florjanc: Zdaj smo delo dokončali in Prav lepa je trnovska fara. Pevovodja je bil Matija Logar iz DI Logatec.

1/9

Skupna pesev vseh 21 zborov DI ZDIS








Z revijo pevskih zborov društev invalidov je Zveza delovnih invalidov Slovenije  širši javnosti pokazala možnosti uveljavljanja invalidov, da izkoristijo svoje ustvarjalne, umetniške in intelektualne potenciale, ne le za lastno korist, temveč tudi za obogatitev svoje skupnosti.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi