DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Obeležitev jubilejnih 45 let Območnega društva invalidov Zgornje Posotelje

Območno društvo invalidov Zgornje Posotelje, s sedežem v Rogaški Slatini, najstarejše društvo invalidov v Sloveniji.
V soboto, 1. junija 2013, je obeležilo jubilejnih 45 let delovanja najstarejše Območno društvo invalidov Zgornje Posotelje. V ta namen so organizirali vseslovensko srečanje invalidov Slovenije na Boču, katerega so se udeležili tudi predstavniki DI iz sosednje Hrvaške. Slovesnosti se je udeležilo tudi 50 članov in članic iz DI Slovenj Gradec.

 

Na začetku slovesnosti je najprej zaigrala godba na pihala Steklarne Rogaška Slatina, nastop pevk in učencev iz OŠ Rogaška Slatina. V nadaljevanju programa je sledil pozdravni nagovor predsednika ODI Zgornje Posotelje g. Anđelka Bendelje, potem še pozdravni nagovor župana Občine Rogaška Slatina v imenu vseh ostalih županov občin mag. Branka Kidriča, slavnostni govor pa je imel predsednik ZDIS-a g. Drago Novak. Vse prisotne je  nagovoril še nekdanji predsednik ZDIS-a in nekdanji predsednik sveta FIHO g. Miran Krajnc.

 

Po končanih nagovorih so bila podeljena prostovoljcem društvena priznanja in dva častna znaka ZDIS. Vsa društva, ki pa so se udeležila te slovesnosti, so prejela zahvalo za sodelovanje. Nato so spregovorili še predstavniki nekaterih društev, iz DI Slovenj Gradec podpredsednik g. Franc Hartman, ki so organizatorju izrekli čestitke za njihov jubilej in jim zaželeli uspešno delo tudi v bodoče. Na koncu slovesnosti so iz vseh društev, ki so bili prisotni na slovesnosti, obdarili še po enega najstarejšega člana ali članico.

1/8

Govorniki na prireditvi: od leve proti desni Anđelko Bendelja, Branko Kidrič, Drago Novak in Miran Krajnc

V kulturnem programu so nastopale tudi pevke

Anđelko Bendelja, predsednik ODI Zg. Posotelje s predstavniki DI iz Hrvaške

Nastop učenk iz OŠ Rogaška Slatina

Prejemnik priznanja ODI Zg. Posotelje

Levo Franc Hartman, podpredsednik DI SG prejel zahvalo za sodelovanje z ODI Zg. Posotelje, desno Valter Golob

Člani Društva ročnih možnarjev in športnega streljanja Rogatec.

Pokanje z ročnimi možnarji

 

Po končani slovesnosti je bila sv. maša, po sv. maši so sledile športne igre, veselo druženje ob živi glasbi, na koncu pa še razglasitev rezultatov in podelitev pokalov.

 

Za konec programa pa so poskrbeli s pokanjem z ročnimi možnarji še člani Društva ročnih možnarjev in športnega streljanja Rogatec.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi