DANES
24°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Na voljo ugodna posojila projektom na področju obdelave in predelave lesa

Z namenom spodbujanja razvoja slovenske lesno predelovalne industrije na področju začetnih investicij, povezanih z vzpostavitvijo nove poslovne enote, razširitvijo zmogljivosti obstoječe poslovne enote, diverzifikacijo proizvodnje poslovne enote na proizvode in storitve, ki jih na zadevnem območju prej ni proizvajala ali bistveno spremembo proizvodnega procesa v obstoječi poslovni enoti, je Slovenski regionalno razvojni sklad 27. marca 2015 objavil Javni razpis za ugodna posojila projektom na področju obdelave in predelave lesa.

Razpisnik: Slovenski regionalno razvojni sklad

 

Predmet razpisa: Predmet razpisa je dodeljevanje ugodnih posojil projektom na območju Republike Slovenije, in sicer vlagateljem, ki so registrirani za glavno dejavnost obdelave in predelave lesa ali proizvodnjo izdelkov iz lesa ter bodo hkrati izvedli začetno investicijo v osnovna sredstva za izvajanje dejavnosti na tem področju.

 

Pogoji za sodelovanje: Vlagatelji projekta in upravičenci do posojil so lahko velika, srednje velika, mala in mikro podjetja, in sicer:

  • gospodarske družbe in samostojni podjetniki posamezniki, registrirani z dejavnostjo po Zakonu o gospodarskih družbah,
  • zadruge, registrirane po Zakonu o zadrugah.

Upravičeni stroški: stroški nakupa nepremičnin, gradbeno-obrtniška-instalacijska dela za potrebe novih ali obstoječih objektov, nakup strojev in opreme (z montažo in s prevozom), nakup nematerialnih naložb in stroški svetovanj (max. 10% vrednosti upravičenih stroškov).

 

Kreditni pogoji: najnižja višina zaprošenega posojila znaša 15.000,00€, obrestna mera znaša 3-mesečni EURIBOR + pribitek od 0,8 do 1,2% (odvisno od koeficienta razvitosti občine), skupna doba vračanja posojila je do 12 let (z vključenim moratorijem, ki je lahko maksimalno 36 mesecev). Za projekte iz Mestne občine Slovenj Gradec znaša obrestna mera 3-mesečni EURIBOR + 1%.

Podrobnejše informacije o pogojih in upravičenih stroških v besedilu razpisa tukaj.

 

Rok: Roka za oddajo prijav sta 30. 4. 2015 ter 30. 6. 2015.

 

Dodatne informacije: Zainteresirani lahko informacije pridobijo v času uradnih ur v Sektorju za izvajanje spodbud, Tel: (01) 836-19-53 in na spletni strani sklada tukaj.

 

Razpisna dokumentacija: Javni razpis in razpisna dokumentacija sta dostopna na spletni strani sklada: www.regionalnisklad.si/podjetnistvo, prav tako se ju lahko v času od objave do zaprtja javnega razpisa osebno pridobi na sedežu sklada, vsak delovni dan, od 9. do 12. ure, razen prijavnega obrazca BL, ki je izdelan v elektronski obliki.

Oglejte si tudi