JUTRI
20°C
9°C
PET.
20°C
3°C
Oceni objavo

JAVNI RAZPIS E3URE-2013-2 za pridobitev nepovratnih finančnih spodbud za investicije v ukrepe za učinkovito rabo energije

Razpisovalec: E 3, energetika, ekologija, eko­nomija, d.o.o., Nova Gorica. Komu je razpis namenjen: poslovnim subjektom s se­dežem v Republiki Sloveniji (občine, podjetja, drugi subjekti (javni skladi, javne agencije, usta­nove, zavodi, društva, registrirane cerkve in druge ver­ske skupnosti)). Samostojni podjetniki posamezniki lahko na tem javnem razpisu kandidirajo samo kot izvajalci v primeru pogodbenega zagotavljanja prihrankov.

Kaj omogoča razpis: nepo­vratne finančne spodbude za izvedbo projektov, ki so usmerjeni v zagotavljanje prihrankov energije pri končnih odjemalcih na območju Republike Slovenije: vgradnja energetsko učinkovitih sistemov razsve­tljave; vgradnja sprejemnikov sončne energije, toplotnih črpalk in drugih naprav za proizvodnjo toplote iz obno­vljivih virov energije v javnem in storitvenem sektorju ter industriji; zamenjava kotlov na vse vrste goriv z novimi ko­tli na lesno biomaso ali zemeljski plin; programi izvajanja energetskih pregledov; programi informiranja in ozaveščanja. Projekti ob vložitve vloge ne smejo biti v izvajanju. Investicija mora biti zaključena do 31. 12. 2013, možen je aneks za podaljšanje roka izvedbe največ do 30. 11. 2014.

Dodatne informacije in pogoji prijave v razpisni dokumentaciji.

 

Višina sofinanciranja: do 30 % za velika podjetja, do 40 % za srednja podjetja in do 50 % upravičenih stroškov za mikro/mala podjetja ter občine in druge subjekte. Višina sofinanciranja mora dosegati vsaj 2.000€.

 

Dodatne informacije: Marko Basa, e-pošta:  marko.basa@e3.si. Razpisna dokumentacija: www.e3.si.

 

Rok za prijavo: do porabe sredstev oz. najdlje 10. 12. 2013, do 14. ure.

Oglejte si tudi