DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Finci na Prvi osnovni šoli

Obisk učencev in učiteljev iz Kuopia
Med 13. in 18. marcem smo na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec gostili prijatelje iz Finske šole iz mesta Kuopio. Učenci umetniškega razreda, stari med 15 in 17 let, so dve leti in pol zbirali denar za potovanje. Na koncu so se odločili, da pridejo v Slovenijo.

V razredu je 18 deklet in 1 fant. Vsi so se že pred obiskom spoznali s svojimi gostitelji, učenci naše šole, pri katerih so bivali v času obiska.

Prispeli so v petek popoldan in se nam pridružili pri ogledu muzikala Romeo in Julia, na Drugi gimnaziji v Mariboru. Vikend so preživeli z družinami, se družili med sabo in spoznavali našo okolico.

V ponedeljek smo jih sprejeli na šoli in skupaj z učenci so dan preživeli pri pouku. Zvečer smo jih povabili še na šolski ples. Zadnje čase so naši šolski plesi res pravi plesi in vsi so se zares lepo zabavali.

Torek smo namenili izletu po Sloveniji. “Postojnska jama je gotovo najbolj znana turistična jama na svetu. Je največja turistična znamenitost Slovenije in eden največjih kraških spomenikov sveta.” Tako so jo doživeli tudi naši prijatelji. Preostanek dneva smo preživeli v Ljubljani, na sprehodu ob Ljubljanici, na dobrem kosilu in tudi za nakupovanje je bilo še nekaj časa.

Na poti nazaj smo jim ponudili še Trojanske krofe in utrujeni, vendar zadovoljni, smo odšli k počitku.

1/4

Predjama

Ljubljana

Ljubljana

Poslovilna fotografija

Zadnji dan obiska nas je prijazno pozdravil in obdaril župam MO Slovenj Gradec, g. Andrej Čas. Na šoli so pojedli še toplo malico in s težkimi srci in solzami v očeh smo se poslovili.

Še en lep utrinek našega mednarodnega druženja, ki nam ga je omogočilo sodelovanje v projektu Comenius šolska partnerstva. Veseli in hvaležni smo, da so se odločili obiskati ravno nas in nas obogatiti z neprecenljivo izkušnjo.

Zahvaljujem se staršem in družinam, ki so poskrbeli za naše goste in vsem učiteljem ter delavcem šole, ki so pomagali pri organizaciji tega nepozabnega obiska. Hvala.

Božidarka Vivat

Oglejte si tudi