DANES
18°C
12°C
JUTRI
20°C
9°C
Oceni objavo

SREDNJA ŠOLA SLOVENJ GRADEC IN MUTA GOSTILA UČITELJE IZ ŠESTIH DRŽAV

24 učiteljev iz šestih držav se je udeležilo mednarodnega srečanja v okviru Erasmus+ projekta z naslovom Naš planet je naš dom, povežimo se, da ga ohranimo. Srečali so se z našimi dijaki programa Okoljevarstveni tehnik, ki sodelujejo pri projektu

V času od 9. do 13. oktobra je Srednja šola Slovenj Gradec in Muta gostila mednarodno srečanje v okviru projekta Naš planet je naš dom, povežimo se, da ga ohranimo. Na srečanju smo skupaj pregledali rezultate, izdelke in učinke, ki so nastajali v prvem letu projekta. Podrobneje smo načrtovali delo v drugem letu, kakor tudi naša prihodnja srečanja.  

Ideja za projekt je nastala iz zavedanja, da je okolje, v katerem živimo, čedalje bolj onesnaženo. Onesnaževanje okolja je v veliki meri povezano z današnjim načinom življenja, zaradi katerega se veliko premalo zmenimo za škodo, ki jo povzročamo našemu planetu. Ker so nam izkušnje pokazale, da zgolj teoretični pristop nima zadostnih učinkov, smo si zadali, da dijake kar se da aktivno vključimo v opazovanje in raziskovanje narave, v preučevanje, v kolikšni meri se uporabljajo obnovljivi viri energije, kakor tudi spremljanje onesnaženosti zraka in vode.  Dijaki sodelujočih šol se v okviru projekta med seboj povezujejo, se seznanjajo z rezultati svojih opazovanj in jih primerjajo. Učitelji pa imajo priložnost deliti izkušnje v zvezi z različnimi aktivnostmi na področju okoljevarstva, ki jih na posameznih šolah izvajajo. Pri projektu sodelujejo šole iz Italije, Španije, Romunije, Bolgarije, Poljske, Finske in Slovenije. Prihodnje srečanje bo konec januarja na Finskem.

Tomaž Šoster,
koordinator za Srednjo šolo Slovenj Gradec in Muta

Oglejte si tudi