DANES
22°C
13°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Etnološko srečanje: Oblikovanje izvirnih rokodelskih izdelkov/spominkov

V okviru Natečaja za izbor izvirnih rokodelskih izdelkov/spominkov Koroške regije (SI) in Koroške (AT) sta Podjetniški center Slovenj Gradec in Krščanska kulturna zveza 13. marca 2013 izvedla etnološko srečanje na temo oblikovanja izvirnih rokodelskih izdelkov/spominkov, ki je potekalo v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.
Srečanja se je udeležilo več kot 30 rokodelcev iz slovenske in avstrijske Koroške, ki so najprej prisluhnili predstavitvi inženirske oblikovalke Vesne Jurjec o trendih v sodobnem rokodelskem oblikovanju. Po skupnem iskanju (brainstormingu) idej o možnih inovativnih turističnih spominkih in predstavitvi natečaja so se rokodelci o svojih idejnih predlogih, zamislih, osnutkih pogovorili z oblikovalkami Olgo Keber, Melino Reichmann in Vesno Jurjec, ki so jim z nasveti pomagale pri nadgradnji njihovih zamisli za prijavo na natečaj.

Srečanje je minilo v prijetnem in sproščenem vzdušju, s kar nekaj inovativnimi idejami, ki jih bodo rokodelci skušali realizirati in prijaviti na natečaj. Udeleženci so izkoristili srečanje tudi za mreženje, pridobivanje novih poznanstev ter izmenjavo rokodelskih izkušenj ter znanj!

1/4




Etnološko srečanje se bo nadaljevalo v petek, 22. marca 2013, ob 16. uri, v Celovcu.

Oglejte si tudi