DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Alumni večer diplomantov VŠTP

V petek zvečer, 7. marca 2014, so se v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov zbrali diplomanti visokošolskega strokovnega in magistrskega študijskega programa Tehnologija polimerov na že 3. tradicionalnem Alumni večeru.
Nekateri diplomanti so tako prvič prestopili prag novih prostorov visoke šole in z zadovoljstvom prisluhnili dekanici, dr. Silvi Roncelli Vaupot, ki je na kratko opisala uspehe Visoke šole za tehnologijo polimerov v letu 2013. Tako je poudarila zadovoljstvo s preselitvijo visoke šole na novo lokacijo v Mrežnem podjetniškem inkubatorju Slovenj Gradec (MPIK), kjer njene laboratorije bogati številna raziskovalna oprema, ki služi tudi kot podporno okolje podjetjem, ki se poleg visoke šole nahajajo v MPIK-u. Poudarila je, da je visoka šola pridobila številne projekte na različnih razpisih ter okrepila sodelovanje z gospodarstvom. Poleg razvijanja novih programov usposabljanja ter vključevanja vse več tujih, svetovno priznanih strokovnjakov, v študijski proces je med soustanovitelje Visoke šole za tehnologijo polimerov v letu 2013 pristopilo tudi podjetje Plastika Skaza d.o.o. iz Velenja.

 

Diplomirani inženirji in inženirke tehnologije polimerov so si z zanimanjem ogledali laboratorijsko opremo, ki jim jo je predstavil njihov nekdanji študijski kolega Silvo Bolka, z letom 2014 pa tudi sodelavec Visoke šole za tehnologijo polimerov. Številni kosi opreme so bili pridobljeni s finančnimi sredstvi v okviru različnih projektov, kot na primer Kreativno jedro Visoke šole za tehnologijo polimerov (odobren v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, vrednost projekta: 1.000.000 EUR) in Factory Labs (INTERREG (SI-AT), vrednost projekta: 555.850 EUR).

1/2


 

Ob koncu ogleda je sledilo prijetno druženje diplomantov z zaposlenimi na Visoki šoli za tehnologijo polimerov in obujanje spominov na študijske dni.

Oglejte si tudi