JUTRI
23°C
16°C
SRE.
25°C
11°C
Oceni objavo

TENIS SMO IGRALI TUDI NA VOZIČKIH

Teniška akademija gospod Ficko (GFTA) je v letu 2023 tretjič zapored izpeljala program Tenis na vozičkih za osebe na vozičkih zaradi gibalne oviranosti.

Naš namen je omogočiti učenje in igranje tenisa vsem ne glede na njihove zmožnosti. V Sloveniji, natančneje v Posavju, na Dolenjskem in v Beli krajini tovrstni programi prej niso obstajali, zato nas veseli, da imajo osebe na vozičku zdaj to možnost.

Povezali smo se z lokalnimi šolami in ustanovami, ki izvajajo program za osebe s posebnimi potrebami, in zanje pripravili teniške delavnice, na katerih so lahko igrali prav vsi. Za ta program naši usposobljeni in licencirani trenerji izvajajo program po posebnem priročniku, ki smo ga izdelali skupaj s specialnimi pedagogi. Po brezplačnih delavnicah so se lahko udeleženci vključili v redni letni program, ki je potekal 40 tednov, 2. uri tedensko brezplačno.

Brezplačni program smo lahko izpeljali, ker ga je sofinancirala Fundacija za šport. Za to se jim zahvaljujemo, saj brez njih to ne bi bilo mogoče.

Tenis na vozičkih je na svetovni ravni drugače popularen in dobro organiziran, saj je del Svetovne teniške zveze (ITF TENNIS Wheelchair), potekajo pa tudi tekmovanja na najvišji ravni, kot del največjih teniških turnirjev za grand slam.

Program Tenis na vozičkih bomo izvajali tudi letos.




Oglejte si tudi