Sevnica

DANES
24°C
15°C
JUTRI
23°C
12°C
Oceni objavo

ROKOMETNE NOVICE

Rokometna sezona 2022–2023 je v polnem teku. Vse naše selekcije tekmujejo v sklopu Rokometne zveze Slovenija. Naj tokrat prikažemo mogočnost delovanja našega kluba v številkah.

V Rokometni klub Sevnica je vključenih 200 otrok, ki delujejo v 14 selekcijah. Vsak konec tedna, od petka do nedelje, tekmuje povprečno 10 selekcij, kar pomeni okoli 150 otrok. Nekatere tekme so v sevniški dvorani, druge drugje po Sloveniji, odvisno od razporeda. Najemamo kombije in avtobuse, da prepeljemo otroke do prizorišča in nazaj. In če vključimo še aktivnost staršev, trenerjev in vseh delujočih v klubu, bi lahko dejali, da je vsak konec tedna neposredno in posredno vključenih več kot 500 oseb. To nikakor ni zanemarljiv podatek in verjetno ne bi zgrešili, če bi rekli, da je to največja, najbolj stalna in redna vsakotedenska aktivnost v naši občini.

Seveda si želimo čim več zmag, toda še bolj nas veselijo dogodki po tekmah, ko vsi igralci z veseljem na sredini Športne dvorane Sevnica zapojejo sevniško rokometno himno: Vsi imamo radi Sevnico ob Savi bodo peli z nami, plavi, plavi, plavi. Ponosni smo nanje in na naše mesto oziroma občino. 


Velja še omeniti, da so se naše deklice udeležile slovenske akcije Žoga tisočerih dotikov, projekta v sklopu evropskega prvenstva za ženske, ki bo potekal tudi v Sloveniji. Med slovenskimi dekleti je sodelovalo tudi 46 Sevničank.

Več o dogajanju v Rokometnem klubu Sevnica si lahko ogledate na našem Facebooku in Instagramu.

 

Miran Sečki

Oglejte si tudi