Sevnica

DANES
21°C
9°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Področje športa na KŠTM Sevnica v letu 2021

Pandemija koronavirusa je v Sloveniji in drugje po svetu z namenom zajezitve okužbe postavila v domačo samoizolacijo velik del prebivalstva. Dnevni ritem življenja, kot smo ga poznali, se je tako rekoč čez noč spremenil. Takšno spremembo bomo doživeli tudi, ko se bomo vrnili v običajni ritem, zato je pomembno, da si poskušamo dan zapolniti z aktivnostmi in s tem ohraniti kondicijo in se motivirati.


Poziv k gibanju na svežem zraku in osvajanju zadanih ciljev v naravi je zajet v projektu, ki smo ga sicer začeli leta 2020 in vključuje 2 široka sklopa, povezana s prireditvami, ki pa so lani žal odpadle. Zato se ta projekt nadaljuje v tem letu. Govorimo seveda o Lisički giba, h kateri vas vse vljudno vabimo, da se vključite in postanete lisička ali lisiček.


V poletni sezoni bo spet zaživel bazen, ki je v novi preobleki bolj mamljiv in vabljiv. Dodatne aktivnosti, kot so otvoritvena atrakcija, jutranja aerobika, zabavne animacije, ustvarjalnice za otroke, praznovanje rojstnih dni, vaterpolo, igre brez meja, predstavitve športnih društev, bodo še dodatna motivacija za obisk sevniškega bazena.


Kolo fest smo v letu 2020, po vseh izzivih, uspešno izvedli že četrto leto, in sicer v sodelovanju s Kolesarskim društvom Sevnica. Udeleženci so poskusili vožnjo z električnimi kolesi po sevniški občini in uživali ob kulinarični ponudbi. Letos ga načrtujemo v enaki obliki na drugi strani naše občine.

S Sevniško 10ko sodelujemo z Atletskim klubom Sevnica in bomo organizirali teke na različne dolžine in za različne starostne kategorije, izziv pa bo vsem rekreativcem na začetku septembra v športnem parku pri Srednji šoli Sevnica. Dobrodelnost bo dodana pri projektu Rožnati tek, s katerim ozaveščamo o rakavih obolenjih. Motivacijski projekt Evropski teden športa, s katerim društvom omogočimo povečanje njihovega članstva, bo organiziran prav tako septembra. Mlade pa bomo motivirali s srečanjem športnikov iz naše občine. Vse leto vsem društvom iz sevniške občine omogočamo posebno ugodnost z možnostjo najema vozila za devet oseb.


Aktivnim športnim klubom bomo pomagali pri organizaciji njihovih projektov, kot so Gorski tek s Klubom Berg-Lauf Lisca, Skok na Lisco in Kolesarski maraton s Kolesarskim društvom Sevnica, teki z Atletskim klubom Sevnica in drugi.


Sodelovali bomo tudi s turizmom, ker se veji prepletata. Ponujali bomo zanimive pakete: obisk bowlinga in bazena, aktivnosti v fitnesu in bazenu. S ponudniki namestitvenih zmogljivosti bomo nudili pakete, ki vključujejo prenočitve in aktivnosti v naših športnih objektih.


To so aktivnosti, ki smo si jih zadali na področju športa na KŠTM Sevnica, seveda pa bomo sprejemali tudi izzive, ki se bodo pojavili med letom.




Petra Biderman, KŠTM Sevnica

Povezave

foto feak

Oglejte si tudi