DANES
26°C
11°C
JUTRI
26°C
13°C
Oceni objavo

PUSTNO RAJANJE NA OSNOVNI ŠOLI SAVA KLADNIKA SEVNICA

Letošnje pustno rajanje smo začeli s povorko po mestu in obiskom stanovalcev v Domu upokojencev Sevnica. Občanom smo privabili nasmehe na obrazu in za trenutek obudili spomine na ta star ljudski običaj.
1/8








Ob enajsti uri smo se zbrali v telovadnici. Organizacijo plesa v maskah  je prevzela skupina učencev, ki je to delo z veseljem opravila. Sami so namreč sestavili program. Sestajali so se pred poukom in po pouku v rdeči sobi.  Dogovorili so se, kakšne bodo nagrade, kdo bo prireditev vodil in še druge malenkosti.

Vzdušje je bilo res enkratno. Vsak oddelek se je predstavil s svojo plesno točko. V sredini dvorane, ki je predstavljala oder, so se zvrstili kuharji, klovni, princeske, kavboji in druge pustne šeme. Ne boste verjeli, da smo imeli pravega kurenta. Najbolj vabljiva je bila prva nagrada,ki jo je prejel učenec Marko Mastnak za kostum ribe, ki ga je izdelal sam doma. Marko je prejel sezonsko karto za kopanje na bazenu.

Verjamemo, da smo z rajanjem pregnali zimo, ki nas je letošnjo zimo res presenetila  z močnim deževjem in poplavami. V pričakovanju lepih pomladanskih dni vas pozdravljamo.


Člani novinarskega krožka na OŠ Sava Kladnika Sevnica

in mentorica Marjeta Teraž

Oglejte si tudi